Ha Hitlernek nem lett volna ez a zsidóellenes fétise, igazi mintapolitikus lehetett volna?
Ha hitler nem lett volna hitler, akkor nem lett volna hitler?
Igen akkor nem lett volna hitler.
Azért a gazdaságfejlesztő sikeres politikus vs antiszemitizmus, zsidóüldözés szempontok mellett arról se feledkezz meg, hogy egy óriási totális háborúba sodorta Németországot Európában és teljes vereséget szenvedett, Németországot megcsonkították, az országot megszállta a Szovjetunió, USA, Nagy-Britannia, Franciaország és a háború után 1945-1947 időszakban 10 millió németet deportáltak, több százezret megöltek büntetésképpen.
Ez az eredmény is hozzátartozik a történelmi örökséghez.
"Például a háború előtt jelentősen megerősítette a német gazdaságot és sokat javult az életszínvonal az országában"
Nem, mert ez az antiszemitizmus és a háborúzás nélkül nem működhetett volna. Hitler ugyanis úgy pörgette fel a gazdaságot, hogy az állami vagyont eladta, az állami cégeket privatizálta, a zsidók és a politikai ellenfelei vagyonát és tulajdonát elkobozta, majd eladta/privatizálta, és részben az ebből befolyó pénzből finanszírozta a nehézipart, különösképpen a hadiipart. Az állami büdzsé maradék részét nagyban a hitelek adták, amiket Hitler úgy tervezett visszafizetni, hogy az elfoglalt területeken lévő vagyont is majd elkobozza és privatizálja. Ha nincsen antiszemitizmus és háborúsdi, akkor a gazdasági fejlődés rövid távon államcsődhöz vezetett volna, pont ezért hozták előre a háború kirobbantását 1940-44 közöttről 1939-re.
Hitler gazdaságpolitikája picit olyan volt, mintha én elkoboztam volna az egyik gyerekem lakását és ingóságait, azokat eladtam volna, majd felvettem volna egy nagy hitelt, hogy vehessek a másik gyerekeimnek autót, nyaralót, nagyobb lakást, majd ha fogyóban volt a pénz, betörtem volna a szomszéd házba, hogy az ottani vagyont is elkobozzam és eladjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!