India kasztrendszer nélkül káoszba süllyedne?
Olvastam több ilyen jellegű véleményt, hogy Indiában a szűkös erőforrások és a nagyszámú lakosság kombinációja csak úgy műkődhet, hogy bizonyos emberek megelégszenek a kevéssel, ami jut nekik. Ha elkezdenének lázadni, akkor anarchiába torkollna, mert nincs annyi tartalék hogy mindenkinek jusson jobb színvonalú élet.
A nyugati liberális értelmiség ezt bizonyára teljes mértékben elutasítja, mert pont az a lényeg, hogy egy embernek lehetősége legyen felemelkedni egy magasabb társadalmi osztályba, nem pedig beragadni egy már meglévőbe. Viszont nem tudom ezeket a dolgokat ott is lehetne-e alkalmazni és egyáltalán értjük-e, hogy miért alakult ez ott ki. Nekem is az az érzése igazából Európában klimatikus, társadalmi feltétetelek adottak voltak ahhoz, hogy kialakuljon ez az individualista kultúra, viszont ott ez teljesen másképp van. Ez amúgy a világ sok másik térségére is igaz (pl. Közel-Kelet).
Az alsóbb kasztok valóban nem, de a felsőek még a zsidókra is rávernek IQban. Ez bizonyítja hogy kasztrendszer bizony kell.
,,Ők nem a felsőbb kasztokhoz tartoznak?"
Erről őket kérdezd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!