Az USÁ-nak/NATO nem kéne visszamennie Afganisztánba & rendet tenni?
20 év alatt nem sikerült tisztességes politikust találni.Mindenki a támogatások megszerzését favorizálta az ország rendbetétele helyett.
Széllel szembe ... még az USA vagy a NATO sem képes.
Szerinted mivel tud többet egy Amerikai, és Nato katona, amikor már a tálibok gyerekkorban kezdik a tanítást. Azért bízzák rá 14-16 évesekre a bombatelepítéseket, egyéb melókat, mert annyira haszontalanok, nem?
Amikor még a szovjetek csináltatták ki magukat, már akkor voltak gyerekek a tálibok között, felvételeken is látni jó párat.
Remélem hogy nem puhultak el a tálibok, bár én annak sem örülök hogy engedtek idegen gépeket röpködni a légterükben.
Ez az én véleményem, mondjuk én mindig is a táliboknak drukkoltam.
Az az ország az ott élőkké, azt csinálnak ott amit akarnak. Természetesen, ha történne valami nagyszabású merénylet az USA ellen, akkor lesz ott hadjelhad.
És az, hogy nem tartják tiszteletbe a nők jogait, hát akkor mi van? Ezelőtt 100+ éve még a keresztény Európában sem voltak jogaik, de sorra kiharcolták őket, ha erre a muszlim nők nem elég érettek, akkor meg is érdemlik a sorsukat.
9-essel egyetértek. Amikor a nyugati világban a világ többi részének megsegítéséről van szó, figyelmen kívül hagyják sokan azt a tényt, hogy Európa sem nézett ki nagyon máshogy 100-150 évvel ezelőtt. Rettenetes nyomor, Magyarországon 1900-ban például 40 év volt a születéskor várható élettartam. A halálesetek egynegyede akkoriban tbc miatt történt. Torokgyík, szamárköhögés, kolera stb. a különböző népbetegségek sokasága tizedelte a népet, egy parasztasszonynak 8-10 gyereket kellet kellett kb. szülnie ahhoz, hogy kettő megérje a felnőttkort. Nők jogai? Milyen jogai voltak egy nőnek akkor Európában? Kuss volt a nő neve. Aztán jöttek a szüfrazsettek, meg a többi progresszív mozgalom, és megváltoztatták Európát.
Ezeket a folyamatok kívülről nem nagyon lehet erőltetni, mert a meggyőződés az egésznek az alapja. Belső fejlődéssel lehet csak elérni. Ha ez hiányzik, kívülről erőltetni nem nagyon lehet. Ha egy afgán nőnek rendben van, hogy alárendelt szerepet tölt be a társadalomban, engem miért érdekeljen jobban az ő helyzete, mint amennyire őt érdekli a saját helyzete?
A haladás Európában is egy belső fejlődés eredménye volt. Csak akkor fognak érdemben változni, ha ez a belső haladás elkezdődik. Ezt persze lehet segíteni és támogatni, ismeretekkel, példákkal, annak idején kínai vezetők még Kelet-Európába jártak know-howért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!