Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi az "igazi" oka a nyugati...

Mi az "igazi" oka a nyugati demokrácia arcraesésének Afganisztánban?

Figyelt kérdés

Vajon mi lehet az igazi oka? Miben gyökeredzik az, hogy minden USA kormányzati szakértő szerint a nyugati mintára átalakított demokrácia még a teljes csapatkivonulás végére a táliboké lett?

Én is csak találgatni tudok, szerintem :

1 - Túl kevés fegyvert, nem hatékonyanan kiképzett hazai egységeket , kis tűzerejű, elavult technológiai katonai fegyverzetet hagytak hátra az afgánoknak

2 - Megijedtek a táliboktól, nem mertek harcolni. Azt mondták nekik a tálibok, ha ellenállnak megölik a kormányerő embereit esetleg tálib megtorlást fognak végezni a családjukon is

3 - Lefizették a kormányerőket atálibok a kínaiaktól kapott pénzből vagy a drogkereskedelemből

4 - Nem akartak az afgánok a nyugati demokrácia szerint élni. Jó nekik a több ezer év alatt DNS-be ivódott shária.

5 - Az USA értelmiségi szakemberei nem mérték fel, hogyan gondolkodnak az emberek ázsiában. Nem voltak tisztában az igényeikkel. Nem kérnek az amcsi liberalizmusból. Nem értik az USA értelmiségei az ázsiai embereket. Teszem hozzá a magyarokat sem

2021. aug. 19. 17:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
73%
Hogyan győzött egy 50000-es hadsereg egy 300000-es ellen 2 nap alatt? Nagyon egyszerű a válasz józan logikával: a nép nagyon nagy százaléka a tálibok mellett van. Ezt akarják. Ez az igazi ok szerintem.
2021. aug. 22. 11:10
 12/12 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező, ne dobálózz az "ázsiai emberek" kifejezéssel csak úgy általában: Dél-Korea vagy Japán is Ázsiában van, valahogy mégis sikerült meghonosítaniuk a nyugati típusú demokráciát.
2021. szept. 15. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!