Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Úgy fogják elfoglalni európát...

Úgy fogják elfoglalni európát a muszlimok, mint a tálibok Afganisztánt?

Figyelt kérdés

2021. aug. 19. 14:30
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
73%

19-es: meg is nézem ezt a videót, és ha nem bánod, élőben kommentálnám:

5. perc: tehát a magyar bevándorló kimegy Svédországba, majd panaszkodik, hogy Svédország 2000-ben!!!! végre leválasztotta magáról a Svéd Egyházat, és végre szekuláris állam lett (250 évvel a felvilágosodás kezdete után...), és ez szerinte rossz. Azt állítja, hogy állami pénzből épül muszlim imahelyiség. Ezzel nem értem igazából, mi a probléma: Svédország szekuláris ország, minden vallás egyenértékű. Mégegyszer, ez nem valami új dolog, ennek nagyon régóta így kellene lennie mindenhol Európában, csak a svédek igen csúnya lemaradásban voltak ezügyben. Említi, hogy leégetik a templomokat: rákerestem a svéd SVT oldalán (a svéd állami televíziócsatorna) a "kyrka mordbrand" kifejezésre, ami svédül "templomégetést" jelent, mindössze egyetlen egy találatot dobott ki, tavaly egy templomot megdobtak egy molotov-koktéllal, komoly kár nem keletkezett, továbbá azt sem tudni, hogy milyen vallású volt az elkövető, hiszen a mai napig nem kapták el. A Google sem a "sverige kyrka mordbrand", sem pedig a "sweden church burning" kifejezésre nem dob ki más találatot az elmúlt évekből (sőt, az egyetlen angol nyelvű forrás, amit találtam, a magyar Hír TV-re hivatkozik; kicsi a világ). Az egyetlen templomégetős sztori, amit találtam, az egy 2003-as hír volt, ahol egy skizofrén svéd leégetett egy templomot a semmi közepén, mert a hangok a fejében ezt mondták neki.

6. perc: felhozza, hogy a svéd fiatalok ma már ateisták, mint negatívum. Nem akarom a hölgyet elkeseríteni, de ez nem csak Svédországban van így, hanem Magyarországon is... Továbbá azt is megjegyzi, hogy a mai fiatalok ennek köszönhetően elveszítették a kapcsolatot a természettel. Ennek speciel semmi köze a vallásossághoz, egyszerűen az urbanizáció eredménye.

8. perc: kijelenti, hogy Svédországban hamarosan megszűnik a készpénz. Ez egyszerűen nem igaz. Semmiféle ilyen terv nincsen. A félreértés onnan ered, hogy egy közgazdász szerint 2023-ban a készpénzhasználat olyan alacsony szintre fog szorulni, hogy a racionális megoldás az üzletek számára az lenne, ha teljesen cash-free modellre állnának át. Ez nem jelenti azt, hogy a készpénzt kivonnák a forgalomból, sőt: a jelenlegi törvény kifejezetten kötelezi az üzleteket a készpénz elfogadására, ha az éves forgalmuk meghalad egy bizonyos szintet. [link]

9. perc: a saját, személyes tapasztalatát tényként kezeli, amikor azt mondja, hogy a helyi svédeknél 1-2 gyerek van, a bevándorlóknál pedig 3-4-5. Ezzel megint csak az a baj, hogy ez egyszerűen nem fedi a valóságot: a helyi lakosság születési rátája 1,8 (ez még nagyjából stimmel is), a bevándorló lakosság születési rátája pedig ahogy korábban említettem 2,5, és lefelé tendál. Azt is mondja, hogy minden támogatást megkapnak a "svédek adójából". Ez egyrészt tényszerűen nem igaz (csak a korlátlan letelepedési jogot megkapottak élvezhetik a svéd jóléti rendszert az állampolgárokkal egyenlő mértékben), másrészt nem tudtam, hogy Svédországban a bevándorlóknak nem kell adót fizetniük... Ez teljesen ellentmond a Stockholmi Műegyetem (ahol ez a nő ráadásul dolgozott is!) kutatásának, ami kerek-perec kiszámolta, hogy ha 1950 és 2009 között Svédországban nem lett volna bevándorlás, akkor ma a svéd gazdaság az ÖTÖDE lenne a mai értékének. Sok szerencsét a jóléti állam fenntartására azzal a gazdasággal...

Szintén említi, hogy "megadóztatják a nyugdíjat!!!44!". Kedves nénike, a nyugdíj szinte mindenhol adózik.

10. perc: micsoda parádés kérdés az interjúztató csávótól :D Egyáltalán nincs itt elfogulttság, ugyanmár...

11. perc: a hölgy még a videó elején a szociáldemokrácia és a svéd jóléti államot hozta fel, mint legnagyobb pozitívum a svédországi életben. Most már ez rossz dolog, mert nem csak a fehér ember részesülhet ebben a jólétben. Az eféle gondolkodásra van egy nagyon szép szó, nemzetiszocializmusnak hívják.

Ugyanezzel a levegővel felhozza a no-go zónákat :DDDDD Mind a svéd állam, mindpedig a svéd rendőrség többször is megcáfolta a no-go zónák létezését. Ilyenek nincsenek. Utsätta omraaderek vannak, ez csak annyit tesz, hogy "szociálisan veszélyeztetett területek". Ezzel a kifejezéssel azokat a területeket illetik, ahol a lakosság között aránylag magas a marginalizáció és ennek a mellékhatásai, pl. szegénység, bűnözés, kiesés az oktatási rendszerből, gyermekmunka, stb.. Semmi köze ahhoz, hogy be lehet-e menni a kerületbe, vagy nem. Továbbá a svéd rendőrség által közzétett statisztikákból egyértelműen kirajzolódik, hogy a bűnözés túlnyomó többsége NEM a kerületeken kívül lakókat érinti, akik betévednek ezekbe az utcákba, hanem elsősorban a helyi lakosokat. Itt pont, hogy nem a szociális jólét a probléma oka, hanem ANNAK HIÁNYA.

12. perc: azt pozitívumként hozza fel, hogy amikor ő kivándorolt, a rendőrség félévente behívta kihallgatásra, hogy kaphasson munka- és letelepedési engedélyt. Erre is van egy nagyon szép szó, ezt rendőrállamnak hívják. Továbbá a probléma gyökere eredendően az, hogy az egyetlen EU-n kívüli okmány, amit a svéd állam hivatalos okmányként elfogad, az az útlevél. Azokban az országokban, ahonnan a menekültek nagy számban érkeznek (pl. Szíria, Szomália, Afganisztán, Irak), egy útlevél megszerzése nem kétperces mutatvány, Szíriában például az ára pl. egy évnyi átlagfizetéssel egyenlő (1000 dollár), Szomáliában csak Mogadishuban lehet ezt kérvényezni, mert az állam csak azt a várost tartja az irányítása alatt (és oda eljutni a vidékről életveszélyes), Irakban több éves várólista van, Afganisztánban pedig a tálib hatalomátvétel miatt gyakorlatilag lehetetlen útlevelet szerezni, főleg azok számára, akiknek van okuk menekülni...

12. perc: azt mondja, nem szerzett állampolgárságot, mert le kellett volna mondani a magyarról, majd pedig a lengyelről, ami neki nincsen. Az első még érthető, a másikat pedig triviálisan egyszerű korrigálni. Továbbá 2001 óta engedélyezett a kettős állampolgárság Svédországban, bőven lett volna ideje. Továbbá azt is mondja, hogy a 2015-ben érkezett bevándorlók már állampolgárok lehetne a következő választások idejére. Ez megint tényszerűen nem igaz: EU-n kívüli állampolgárok számára legkorábban 4 évvel a korlátlan letelepedési után lehet kérvényezni az állampolgárságot, korlátlat letelepedési engedélyt pedig csak 5 év után, bűntetlen előélettel lehet kérvényezni. Hozzáteszem, ezt a törvényt csak szigorították azóta, hogy a hölgy bevándorolt: korábban 5 évnyi tartózkodási engedély birtoklása után lehetett kérvényezni az állampolgárságot. Emellett az is baromság, hogy mindezt szavazatszerzés céljából csinálnák: a bevándorlói háttérrel rendelkező lakosság nagyon kicsi része megy el szavazni, kb. 30-40% (az etnikailag svéd lakosság körében ez a szám majdnem 90%).

13. perc: az első "jobboldali párt", ami eszébe jut, nem a jobboldali Mérsékelt Párt, nem is a már erősen szélsőjobbos Svéd Demokraták, hanem a gyakorlatilag neonáci Alternativ För Sverige :DDDDD Ezt a pártot párhuzamba vonni a náluk sokkal mérsékeltebb AfD-vel (ami szintén egy erősen szélsőjobboldali párt, teszem hozzá), egyszerűen nonszensz. Ezt a pártot két, az SD-ből kizárt politikus alapította, akiket azért zártak ki, mert nyíltan neonáci paramilitáris szervezetekkel működtek együtt, egyiküket a rendőrség ki is hallgatta, amikor az egyik ilyen szervezetet terrorista cselekmények tervezéséért a svéd rendőrség lekapcsolta. Továbbá ez a párt nyíltan azért küzd, hogy MINDEN bevándorlót ki kell rúgni Svédországból, beleértve a svéd állampolgárokat is, akik bevándorlói háttérrel rendelkeznek, tehát ezt a nőt is.

Köszönöm, én eddig bírtam a videót, így is hosszú lett a kommentem :D

2022. febr. 11. 20:26
 22/24 anonim ***** válasza:
50%

21/Köszi a regényes leírást,nem engem kéne meggyőzni,én csak leírtam amit az utóbbi időben hallottam,hozzátéve ezt a videót,ami a "hab a tortán".

Azért ha valaki enni időt töltött kint,az azért vannak fogalmai arról miért nem kell Svédország előtt hanyatt esni,csak azért mert van egy két pozitívum az országukban,és van egy-két világcégük./Volvo,Ikea,SKF/,amiből 1-2 már nem is svéd tulajdonban van.

Megjegyzem,ha mi ugyanennyi időt töltöttünk volna "szabadon" egy piacgazdasági légtérben,-50 év szocializmus nélkül-,akkor legalább ennyi világcégünk lehetne./Ikarus,Videoton,Pick,Tungsram,Rába/Nem sorolom,sokkal több is lehetne,úgyhogy erről ennyit.

Szociálisan az ország valóban erős,de ennek az látszik,hogy óriási ára van,mert egyre több bevándorló érkezik ide,bár ez nem teljesen új jelenség,mert ez már az 1970-80-as években is érezhető volt,de mára jelentősen felgyorsult.Lásd éppen az Ibrahimovic családot,akik szintén itt kötöttek ki,még az 1980-as évek elején.Kell is a vérfrissítés,a sok "setét" éjszakéban eltöltött alkoholos esték mellett a svéd lakásokban.

Messze már nem annyira jó alternatíva az elöregedő svéd társadalomban élni,ott ahol a nyugdíjakat is megadóztatják.Azt hiszem nálunk ez elképzelhetetlen lenn,szerintem Orbán inkább levágna a saját kezét,ha egy ilyen törvényt elé tennének.Mert egyszerűen nem vagyunk mi magyarok teljesen hülyék!

Na kérem szépen ilyen áron áll Svédország ott ahol áll.!!

Köszi a leírást,olyan sokszínűek vagyunk mi magyarok véleményben is,amiről a svédek csak álmodnak,ezért kell nekik annyi jövevényt importálni.

2022. febr. 12. 09:20
 23/24 anonim ***** válasza:
70%
Nah, hát már csak egy jó muszlimellenes csőcselék kellett, így nevet az ellenfél a markában, mikor az europai összeveszik a semmin.
2022. márc. 2. 01:09
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Sokkal több muszlim él mint 24 millió, talán 2X annyi is, annyira megbízhatóak ezek a hivatalos statisztikák az EU-ban mint kb. nálunk a cigányok létszámára vonatkozó népszámlálás. Nem kötelesek válaszolni a vallást, és etnikumot firtató kérdésre sehol sem.
2022. márc. 2. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!