Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok a Nigériában...

Mit gondoltok a Nigériában zajló rasszizmusról?

Figyelt kérdés

Néger politikusok bátorítják a lakosokat hogy öljenek meg minden indiai és fehér embert.

[link]

2021. júl. 16. 16:00
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
52%

A kompenzáció nélküli elkobzás nem "igazságszolgáltatás".

"A fehérek szinte semmi hozzáadott értékkel nem szolgálnak, csupán ők birtokolják a földeket." De bírnak, például az aprtheid idején, sokkal jobb volt a gazdaság mint most. nem szeretem az apartheidet és ellenzem, csak ez is igazság.

"De mégegyszer, itt szó sincs arról, hogy a fehérek földjét elveszik, mert az a föld sosem volt a fehéreké, mint ahogy az ellopott autó sem a tiéd." Nem lopták el hanem meghódították, ez két külön dolog, ennyi erővel a feketék is ellopták, hiszen előttük ott nem a mostani bantuk, hanem busmanok éltek. Akorr adjuk vissza a busmanoknak a földet? Nem ez nem így megy!

2021. júl. 16. 18:56
 42/45 anonim ***** válasza:

"A kompenzáció nélküli elkobzás nem "igazságszolgáltatás"."

Pont ugyanannyira igazságszolgáltatás, mint amikor elveszik tőled a lopott autót.

"De bírnak, például az aprtheid idején, sokkal jobb volt a gazdaság mint most. nem szeretem az apartheidet és ellenzem, csak ez is igazság."

[link]

[link]

Őőő, a tények nem téged igazolnak.

"Nem lopták el hanem meghódították, ez két külön dolog, ennyi erővel a feketék is ellopták, hiszen előttük ott nem a mostani bantuk, hanem busmanok éltek."

Ez konkrétan egyáltalán nem igaz :D A busmanok egy elképesztően kicsi népcsoport. Dél-Afrika mindig is egy multikulturális terület volt, ma is az, rengeteg etnikai csoport él ott ma is. Arról nem is beszélve, hogy de, a hódítás, a gyarmatosítás rablás. Attól még, hogy az állami erőszakkal történik, még nem lesz igazságos.

2021. júl. 16. 19:07
 43/45 anonim ***** válasza:
47%

"Ez konkrétan egyáltalán nem igaz :D A busmanok egy elképesztően kicsi népcsoport. Dél-Afrika mindig is egy multikulturális terület volt, ma is az, rengeteg etnikai csoport él ott ma is. Arról nem is beszélve, hogy de, a hódítás, a gyarmatosítás rablás. Attól még, hogy az állami erőszakkal történik, még nem lesz igazságos. " De, igaz!"A vadászó-gyűjtögető San a Föld legrégebbi kultúrái közé tartozik [5], és úgy gondolják, hogy a mai Botswana és Dél-Afrika első lakói közül származnak." [link]

Ők a legrégebbi embercsoport a földön mam már kevesen vannak de régen sokkal többen voltak. A hódítás meg Nem rablás, ennyi erővel, a szlávoknak adjuk vissza magyarországot, mert a honfogllás előtt az övék volt.

"Pont ugyanannyira igazságszolgáltatás, mint amikor elveszik tőled a lopott autót." nem ez nem olyan mert, a hódítás nem rablás.

Egyébként csökkent a gazdaság e szerint az apartheid óta, mert éhínségek törtek ki, tehát konkrétan igazam van(mint mindig): [link]

2021. júl. 16. 19:30
 44/45 anonim ***** válasza:

45-ös:

"De, igaz!"A vadászó-gyűjtögető San a Föld legrégebbi kultúrái közé tartozik [5], és úgy gondolják, hogy a mai Botswana és Dél-Afrika első lakói közül származnak.""

Ez szép és jó, de a Szanokat nem a feketék kergették el Dél-Afrikából, hanem a fehér gyarmatosítók. Just sayin'

"Ők a legrégebbi embercsoport a földön mam már kevesen vannak de régen sokkal többen voltak."

Erre valami forrás, esetleg? Én nem találtam adatot a történelmi populációra.

"A hódítás meg Nem rablás, ennyi erővel, a szlávoknak adjuk vissza magyarországot, mert a honfogllás előtt az övék volt."

A különbség annyi, hogy Magyarországon sosem etnikum alapján voltak elosztva a földek, hanem nemesi származás alapján. A nemesek pedig nem csak a magyarok közül kerültek ki.

"nem ez nem olyan mert, a hódítás nem rablás."

Tehát ha én berúgom az ajtót nálad, és kijelentem, hogy ez a telek az enyém, az rablás, és elítélendő. Ha mindezt állami önkénnyel teszem, akkor meg hódítás és akkor sima ügy. Bocsi, te időutazó vagy a 19. századból? A hódítás intézményét és annak jogosságát ma már a nemzetközi jog egyáltalán nem ismeri el, ilyen ma már nem létezik.

"Egyébként csökkent a gazdaság e szerint az apartheid óta, mert éhínségek törtek ki, tehát konkrétan igazam van(mint mindig):"

Figyu, én értem, hogy te nem nagyon tudsz angolul, de segítek, a "Land Hunger" nem éhínséget jelent. Továbbá a linkelt cikked a legelején pont megcáfolja a korábbi állításodat, miszerint a feketék űzték volna el a Szanokat Dél-Afrikából; azok a fehérek voltak.

2021. júl. 16. 19:52
 45/45 anonim ***** válasza:

"Tehát ha én berúgom az ajtót nálad, és kijelentem, hogy ez a telek az enyém, az rablás, és elítélendő. Ha mindezt állami önkénnyel teszem, akkor meg hódítás és akkor sima ügy. Bocsi, te időutazó vagy a 19. századból? A hódítás intézményét és annak jogosságát ma már a nemzetközi jog egyáltalán nem ismeri el, ilyen ma már nem létezik." A fehérek a 17.században hódították meg a terepet és akkor még nem voltak meg "nemzetközi jogi szabályok".

Erre valami forrás, esetleg? Én nem találtam adatot a történelmi populációra.

[link]

Továbbá a linkelt cikked a legelején pont megcáfolja a korábbi állításodat, miszerint a feketék űzték volna el a Szanokat Dél-Afrikából; azok a fehérek voltak.A német wikipédia mást mond: de.wikipedia.org/wiki/San_(Volk)#"GeschichteDie San pflegten einen mobilen Jäger-und-Sammler-Lebensstil. Im Laufe der Zeit wurden sie von Khoikhoi-Gruppen, vor allem aber seit dem 15. Jahrhundert von bantusprechenden Gruppen immer weiter in unwirtliche Gegenden abgedrängt. Auch wurden viele San im heutigen Botswana von den im 18. Jahrhundert aus Transvaal zuwandernden Tswana versklavt, zu Hirtendiensten gezwungen und wie Vieh vererbt oder im Fall einer Niederlage ihrer Herren in den zahlreichen Stammeskriegen auch getötet.[17]""Az idők folyamán a bantuk szorongották, vendégszeretet nélküli területekre a khoiszanokat(Busmanoknyelveit)"

2021. júl. 16. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!