A fizetések jobbak. Aki ott 1-2 év alatt profin megtanul angolul (középfokú nyelvtudás alapról), az utána itthon is könnyebben talál jól fizető állást.
Nem forint, hanem font. Próbáld felszorozni 400-zal.
Tehát egy nővér olyan 1.1 milliót keres ott havonta forintban. A big mac index szerint összehasonlítva az árakat, ez olyan 751 ezret jelent havonta, ha az ottani drágább árakat beleszámítjuk.
Ha ez bruttó bér, akkor még lejön 20% adó, vagyis olyan 600k nettónak felel meg forintban.
Helyes ez a számítás?
6: a big mac index félrevezető lehet, ezért megnéztem az OECD árszinteket:
Ez alapján olyan 450 ezer nettós fizetésnek felel meg.
Ezek átlagjövedelmek, amik kb semmit nem jelentenek. Olyanok, mint amikor kimutatják, hogy a hazai átlagjövedelem 400 ezer, miközben az ember körülnéz a környezetében és csak a fejét vakarja, hogy ez meg hogy jött ki, mert egyetlen embert sem ismer, aki 8 óra munkával ennyit keresne.
Ismered a viccet, amikor a nagypapa magyarázza az unokának az átlagot.
"Te 10 éves vagy vagy kis unokám, én meg 70. Az átlagosan 40. De se te nem tudsz dugni, sem én."
Ha tényleg érdekel a dolog, akkor itt egy hivatalos tájékoztató, a brexit utáni munkavállalási feltételekről
Mivel mindenkit leginkább a fizetés érdekel, figyelmedbe ajánlom a tájékoztató 4. oldalát.
"...a támogatótól legalább a vonatkozó legkisebb bérezési küszöbértéknek (normál esetben 25 600 £ vagy az adott állásnak megfelelő összeg, aszerint, hogy melyik a magasabb) megfelelő bért kap majd..."
Ez a pénz 10 és fél milla magyar forintnak felel meg. Kezdő pénznek nem rossz szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!