Miért vannak megsértődve a fekete emberek,ha le feketézem?
Megértem hogy n-s betűs szót tilos kimondani,de miért nem lehet kimondani egy feketére hogy fekete?
Videó játékban is egyből höbörögnek hogy mkiért feketézem az feketék..
Senki sem sértődik meg ezen, a "fekete" negriq rasszú emberekre a legelfogadottabb kifejezés mint magyarul, mint angolul. Ha valaki ezen megsértődik, vagy a szöveg kontextussal van probléma, vagy a másik félnél.
Ugyan ez a mongolid rasszú emberekre nem igaz, ott a "sárga" szélsőségesen prejortiv, ezt itt próbálták fejtegetni: https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__11188..
"Megértem hogy n-s betűs szót tilos kimondani"
Én meg nem értem meg.
Gyerekkorom óta így hívom őket, ahogy mindenki más is. Ettük a néger csókot, olvastuk a Tíz kicsi négert. Semmi pejoratív jelentése nem volt, számomra most sincs.
A magyar nyelvben nincs is. Angolul viszont pejoratív jelentése van.
5
Jó,csak arra meg ugranak hogy le n-ezed...
Ezt én sem értem, angolul és magyarul is a "black" és a "fekete" teljesen elfogadott kifejezések, semmiféle pejoratív jelentésük nincs mint pl. a "n*ggernek" vagy a "fekának".
Egyedül talán arra kell figyelni, hogy többes számban a "black" nem "blacks", hanem "black people", a "blacks-et" gyakran igen pejoratív módon használják, ezért az alternatíva sokkal diplomatikusabb, de igazából ugyanez igaz a többi népcsoportra is (tehát "whites" helyett "white people", "Asians" helyett "Asian people", "Jews" helyett "Jewish people").
feketek haborodtak ezen fel, vagy feherek akik ugy ereztek hogy a feketek neveben kell szolniuk?
egyebkent nem jogos, a fekete tenyleg a legjobb kifejezes, talan meg az afroamerikai (nyilvan ha amerikai es afrikai szarmazasu, es jamaicai szarmazasu franciara eleg vicces lenne afroamerikait mondani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!