Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miben különbözik a királyi...

Miben különbözik a királyi család az én családomtól?

Figyelt kérdés
Ugyanúgy esznek, wcre járnak, stb, akkor ilyen alapon én is élhetek az adófizetők pénzén?
2021. jún. 7. 07:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudjuk elmondani, mert olyan sokban, hogy nem érnénk a végére. Inkább hozzá sem kezdünk !
2021. jún. 7. 12:21
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

"Tudom, hosszú személyes út vezet a mondarchia iránti rajongástól a demokratikus szabad polgárig, de megéri."

Azt kéne felfogni a hozzád hasonló tanulatlanoknak, hogy egy alkotmányos monarchiában demokratikus, szabad polgárok élnek, ugyanúgy, mint egy parlamentáris demokráciában.

2021. jún. 7. 12:31
 13/15 anonim ***** válasza:

"Az angol pl. nem az adófizetők pénzén él. Nagy vagyonnal, jövedelemmel rendelkezik. Jelentős adókedvezményt kap. "

A jelentős adókedvezmény is jövedelem. A nagy vagyont pedig az őseiktől örökölték, és pont annyira jár nekik, mint a korona, a felhajtás és az államfői szerep.

Számomra felfoghatatlan, hogy egy ország, melynek történelme arról szól, hogy többszáz évig próbált szabadulni a Habsburg bohócoktól, 79%-ra értékel monarchiapárti érveket.

https://www.youtube.com/watch?v=mif5GRTqVGs

2021. jún. 8. 07:27
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Nagyszerű, hogy egy alkotmányos berendezkedés szerepét nem egy alkotmányos berendezkedés szerepének tartjuk, hanem egy bulvárjelenségnek.

#13 Egy elnöki köztársaság sokkal monarchikusabb, mint egy parlamentáris monarchia. Az angolok egyszer már megbuktatták a monarchiát, Cromwellt kaptak helyébe - köszönik, de nem kérnek belőle.

Franciaországban a jakobinus terror után abszolutista (!) királyok és császárok váltották egymást. Az első szilárd parlamentáris köztársaság Franciaországban 1871-ben jött létre, ami teljesen működésképtelenné vált az 1950-es évekre. Az ötödik köztársaság az államfőnek extra jogosítványokat adott.

Hatalmas szakirodalma van a brit alkotmányosságnak, és a legtöbb magyar erről nem tud semmit sem.

Ha megkapná egy brit köztársasági elnök az uralkodó jogköreit, akkor abból alkotmányos válságok sorozata törne ki.

2021. jún. 11. 16:50
 15/15 anonim ***** válasza:

"Egy elnöki köztársaság sokkal monarchikusabb, mint egy parlamentáris monarchia"

Tudom, hogy én csak egy sudribunkó vagyok, aki nem fogja fel a monarchia intézményének komplexitását, de király nélkül nincs monarchia. Attól a pillanattól kezdve, hogy az államfő megválasztott és korlátozott idejű a mandátuma, nem beszélünk monarchiáról, akármilyen széles vagy éppen szűk jogkörökkel rendelkezik.

Nem érdekel mit hordanak össze a szakértők. Ha a 21. században nem tudunk összehozni egy tisztességes államberendezkedést senki által meg nem választott, örök életre hatalmat kapott bohócok nélkül, akkor inkább másszunk vissza a fára. Kár volt lejönni.

2021. jún. 12. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!