Fehéroroszország neve honnét? Mitől fehér?
Figyelt kérdés
Illetve akkor az "eredeti" Oroszország az fekete? Vagy mitől ez a megkülönböztetés?2021. máj. 21. 13:40
2/9 anonim válasza:
"Illetve akkor az "eredeti" Oroszország az fekete?"
Ennyire sötét nem lehetsz. Az vörös.
3/9 anonim válasza:
Elefántcsontpart neve honnan, ezen gondolkoztál már?
4/9 anonim válasza:
Azért Fehéroroszország, mert nem feketék lakják, mint Franciaországot, Angliát, vagy Hollandiát - na meg usát!
5/9 anonim válasza:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Az ottani válasz ide is tökéletes.
6/9 anonim válasza:
Mert régen az égtájakat színekkel jelölték, és a fehér nyugatot jelentett (nyilvánvaló okokból). A belaruszok meg a nyugati oroszokként is ismertek, ezért a Szovjetúnió széthullása után a fehérorosz szó lett használva rájuk.
7/9 anonim válasza:
A "Belarus" megnevezés jóval a szovjetúnió előttről származik
9/9 anonim válasza:
#7 Tudom, a szóismétlés elkerülése végett használtam csak, elnézés, ha ezért félreérthető lett, amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!