Mi a véleményetek arról, hogy Dánia hazaküldi a migránsokat?
A dánoknak több eszük van, mint a svédeknek.
Amúgy nem "migránsokat" küldenek haza, hanem olyan embereket, akik azt mondták, hogy a háború elől menekültek egyenesen Dániáig. Mivel lényegében már nincs ott háború, semmi akadálya, hogy hazamehessenek. Nem akármiféle migránsokat küldenek haza.
És ahogy elnézem ez nem is mai keletű hír:
Valamilyen módszerük csak megvan arra, hogy ne érezzék ott magukat hú de nagyon jól, mert van amelyik alig várja, hogy távozhasson. :D
Bemásolom a választ, amit legutóbb írtam egy hasonló jellegű kérdésre. Az idézetek az ottani kérdezőtől származnak, neki válaszoltam. Nagyon röviden összefoglalva: semmi szokatlan nem történt.
"Üdv! Dániában élek, dán-magyar kettős állampolgár vagyok, és a témával is képben vagyok, szóval eljött az én időm :D
Először is tegyünk tisztába egy-két dolgot: a svéd állam nem mondott ilyet, hogy a skandinávok néger bevándorlóktól származtak volna. A Scandinavian Airlines (ami egy magáncég, a svéd államhoz köze nincs) csinált egy reklámfilmet, amiben kb. 3 másodpercig egy fekete a viking örökséget megemlítette. Ennek az az oka, hogy a skandinávok a vikingkort egy nemzeti örökségnek tekintik, és a nemzeteket is elsősorban nem a rassz vagy az etnikai hovatartozás határozza meg, hanem az állampolgárság, a beszélt nyelv, az integráció, és az egyéni nemzeti identitás. Én bár etnikailag magyar vagyok, ugyanúgy tartozom a dán nemzethez, mert dán állampolgár vagyok, dánul beszélek a mindennapjaimban, itt végeztem az egyetemi tanulmányaimat, itt dolgozom, dán a feleségem, a gyerekeim dánul (és magyarul is) beszélnek, itt járnak iskolába, és a dán nemzet részének érzem magam. A szomszédom dél-jütlandi, német az anyanyelve, etnikailag német, de ő Dániában született, dán állampolgár, itt szocializálódott, ő is a dán nemzet részének érzi magát, nem a németnek. A bevándorló feketék, akik valóban beintegrálódnak a társadalomba, ugyanúgy tagjai a skandináv nemzeteknek, mint bárki más, őket is megilletik a skandináv nemzeti, kultúrális örökségek.
"A svédek elfogadtak egy javaslatot, hogy nem adnak több migránsnak letelepedési engedélyt"
Ez természetesen nem így van, továbbra is bárki kaphat letelepedési engedélyt, akik törvényesen tartózkodik az országban a törvényben rögzített időig. A menekültek 3 éves átmeneti tartózkodási engedélyt kapnak, ami meghosszabítható abban az esetben, ha a származási országuk továbbra sem biztonságos. Ha az átmeneti tartózkodási idejük alatt bizonyos követelményeknek megfelelnek, amikről a svéd bevándorlási hatóság dönt, akkor kérvényezhetik a letelepedési engedélyt, ezen szigorítottak nemrégiben.
" A dánok ennél tovább is mentek. Visszadeportálnának minden szírt."
Ez sem igaz. Minden menekült, aki 5 évig Dániában tartózkodik, kérvényezhet letelepedési engedélyt. Ez visszavonható, de csak bizonyos esetekben, a menekültstátusztól független, tehát ha egy szír menekült 5 évig Dániában tartózkodik, megfelel a követelmények, és megkapja a letelepedési engedélyt, nem deportálható vissza Szíriába valami nyomós ok nélkül (pl. bűnözés). Azoknak a menekülteknek, akiknek nincs letelepedési engedélye, természetesen vissza kell menniük a hazájukba, ha a dán bevándorlási és menekültügyi hivatal úgy dönt, az biztonságos. Nemrég úgy döntöttek, hogy Damaszkusz ma már biztonságosnak nevezhető (amivel speciel egyetlen másik ország és az EU sem ért egyet, de ez már egy másik téma), ezért megkezdték a damaszkuszi menekültek hazaküldését. Ennyi a nagy "180%-os fordulat". Hozzáteszem, Franciaország, Németország, Olaszország is visszaküldi azokat a menekülteket, akiknek nincs letelepedési engedélyük, és biztonságos helyből származnak, a különbség csupán annyi, hogy az ottani menekültügyi szakértők szerint Damaszkusz egyelőre nem nevezhető biztonságosnak.
Remélem segítettem, ha van kérdés, nyugodtan írhatsz itt is, vagy privátban is :)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!