Melyik dátumot ajánlanátok egy közös "Európa Napnak", ami az egész EU nemzeti ünnepe lenne, mint Amerikában Július 4, és miért?
Július 4 nem Amerika nap,hanem az amerikai függetlenség napja, amikor hivatalosan is függetlenedtek a Brit Birodalomtól.
Az EU-nak nincs szüksége ilyesmire.
Lehetne mondjuk Május 7.
1824-ben ezen a napon mutatták be először Beethoven 9. szimfóniáját, sokan ezt tartják "a modern világ születésnapjának."
Szerintem mivel 1992. február 7-én írták alá a Maastrichti szerződést,ezért ezt ajánlanám.
Bár 1993. november 1.-én jött létre az EU,de ez a mindenszentek ünnepe.
És milyen alapja lenne. Az USA-ban ennek a napnak történelmi oka van, és ez az egész USA-ban ugyan az. Európa történelmében nincs olyan momentum ami minden népnek ugyanakkora és ugyanolyan jelentéssel bír. És egy mesterségesen kreált fossal még nem lesz jobb.
Ennek ugyanúgy nem lenne értelme mint egy Egyesült Európának.
Megjegyzem most is van minden évben Európa nap május 9.-i dátummal. És senkit nem érdekel, nem meglepő módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!