Mekkora az esély arra, hogy középtávon Szerbia csatlakozik az EU-hoz?
Nagyon erős az orosz és a kínai befolyás, tudja ez ellensúlyozni egy esetleges EU-tagság előnyeit?
Gazdaságilag gondolom azért megérné Szerbiának a csatlakozás.
Macron miatt most pár évig biztosan nem lesz EU-bővítés, de vajon mi lesz utána?
Szerintem van rá esély.
Sok EU-s cég alig várja már, ugyanis Szerbia egy újabb olcsó munkaerőforrást fog biztosítani.
Magyarországra,Szlovákiára a munkaerőhiány jellemző.
De Szerbia még szabad.
"De Szerbia még szabad."
Ebben nem vagyok biztos, hogy ott akkora fölös munkaerő volna...
Nagyon sokan hagyják/hagyták el Szerbiát.
Nem igazán látom a realitását...
Az lehet, hogy Szerbia kétségtelenül sokat profitálna a tagságból, de az EU-nak nem biztos, hogy szüksége van egy újabb instabil válsággócra. És természetesen a csatlakozáshoz szükséges feltételek teljesítésétől is igencsak távol áll...
Szerintem erre nincs sok esély. Nem túl valószínű hogy az EU-nak kell ez a koszfészek.
"De Szerbia még szabad" - haha, jó vicc, ugyan milyen munkaerő van itt, Szerbiát tömegesen hagyják el az emberek...
"Magyarországra,Szlovákiára a munkaerőhiány jellemző" - nagyon sok vajdasági magyar költözik Magyarországra, eddig egy ismerősöm se panaszkodott hogy nem talált Magyarországon munkát. A vajdasági szlovákokra ugyanez jellemző, menekülnek innen, Szlovákiában 3x annyi fizetést kapnak mint itt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!