Sztálin antiszemita volt?
Elképzelhető , de akiben bármilyen ellenséget látott, illetve akikből ellenséget csinált , hogy hatalmat megtartsa, azokat egyszerűen eltüntette.
(Teljesen mindegy, hogy zsido, orosz, kirgiz, vagy bármilyen vallás , vagy nemzetiség volt.)
Putyinnak nem volt ilyen kijelentese.
De ha igaz lenne, hogy Sztalin a zsidok kezebol vette ki az iranyitast - hat nem tudom, hogy a vilag nyert-e ezzel a kivetellel.
Nem tudom, Putyin mit mondott, de ő is tudja, hogy a kommunista rendszerek pártállamok voltak.
A kormánynak alárendelt szerepet volt, a párthoz képest.
A világ minden kommunista mozgalmában a zsidók játszották a főszerepet, a szovjetben is.
Ezért ahhoz, hogy Sztálin az élre törjön egy csomó zsidó konkurrensét kellett kiirtania.
Szerintem ez nem antiszemitizmus, bár a halála előtt előkészített zsidó orvosok pere utalhatna arra is.
De lehet, hogy csak népszerűség szerző akciónak szánta.
Szerintem ő és bármiféle "elv" egymást kizáró kategória, azt tette mindig, ami a hatalmát tovább erősíti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!