Milyen új gazdasági- és világrend készül?
Többek ilyesmire céloznak a vírussal kapcsolatban.
Chip a vakcínában és 5G-től mindmeghalunk dolog nem érdekel - ettől persze még lehet ártalmas az 5G - de a vírusnak vannak gazdasági hatásai és ez hozhat változást. Szóval erre lennék kíváncsi.
Jó kérdés, szerintem elsősorban geopolitikai szerepe van a vírusnak. Egyrészt most mondhatni egymással versenyeznek az országok az átoltottság tekintetében.
Másrészt globálisan elmondható hogy az emberek szabadságérzete csökkent (nem meglepő), ez miatt a demokrácia válságaként is említik ezt az időszakot.
Harmadrészt megváltoznak a munkakörülmények, a home-office nyilván mostantól elterjedtebb lesz, illetve ha tényleg köztünk marad a jövőben is ez a vírus, akkor nagy változások elébe nézünk.
De hogy konkrétan milyen világrend készülődik azt nehéz így előre megjósolni, egyáltalán belátni a vírus következményeit/előnyeit/hátrányait.
Ezekből a videókból megtudhatod:
https://www.youtube.com/watch?v=40jU-y3Ih5c (rövidebb)
https://www.youtube.com/watch?v=geBg3Ls-zDI (hosszabb)
Nagyon jo kerdes. De sajnos nem hiszem, hogy barkinek is lenne erre megalapozott es atfogo valasza.
Egyik eleme a jovot befolyasolo tenyezoknek szerintem az lesz, hogy a tarsadalom hogyan tudja majd szabalyozni azt, hogy kik juthatnak hozza a rengeteg szemelyes informaciohoz. Ez alatt az egyes emberekrol gyujtott gazdasagi, egeszsegugyi, mozgasi, infot ertem, es hogy ki kivel milyen kapcsolatban van.
Minden országban van pár ifjú török, aki szeretne magának egy bármilyen kis szemétdombot, ahol élet és halál ura lehet, mert a hatalomtőól lesz merevedése.
Ezek verik a nagydobot és gyártják az idióta elméleteket arról, hogy mind meghalunk, vagy rabszolgák leszünk. Kivéve persze, ha ő hatalomra jut és visszatérünk egy akármilyen korábbi társadalmi modellhez és ideológiához.
Olyan még véletlenül sem hangzik el a szájukból, hogy miként kellene a Föld erőforrásait úgy használni, hogy mindenkinek jusson és mégse fogyasszunk többet, mint amit a bolygó megújulóan biztosítani képes. Viszonylag kényelmes a pozíciójuk, mert ennyi ésszel esélyük sincs hogy bármikor helyzetbe kerüljenek, így az sem derülhet ki, hogy baromságokat beszélnek, és a vezetésükkel minden csak rosszabb lenne.
Szia,
Teljes igazuk van azoknak akik szerint új világrend készül, és azoknak is, akik szerint ez az új világrend már rég kialakulóban van. Személyes megjegyzés, a történészek szerintem a fiat pénzek elterjedésével, és az arany alapú standard végétől fogják mindezt számítani, esetleg mások a PC-k elterjedésétől, meglátjuk, én úgy hiszem már rég benne vagyunk.
Nem akarok regényt írni, de a világ leggazdagabb angolszász elitje és a multinacionális óriásvállalataik bekebelezték bolygót. Korábban, ha egy királyt a nemessége irányított, bekerült a tankönyvekbe mint rossz példa, gondoljunk csak arra hogy mindenki hallott Dobzse Lászlóról, de pl 1. Ferdinándról alig. Évtizedek óta minden kormány Dobzse László, akit a nagyvállalatok ráncigának ide-oda, és azzal zsarolják a kormányt, hogy ha nem az érdekeik szerint cselekszik, a GDP 1-2 százalékponttal kevesebbet fog növekedni. Ennek az elitnek fölfoghatatlanul sok pénze van, és most hatalomra tör.
Nagyon pesszimista vagyok a jövővel kapcsolatban, a neoliberalizmus és az elit, a kapitalizmust, újabban pedig a szociáldemokráciát kihasználva újfajta feudalizmust épít ki.
Nagyon ajánlom mindenkinek Mark Fischer könyveit, főleg a Kapitalista Realizmust.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!