Lehetséges hogy az Amerikai iskolákban azért nem tanítják a földrajzot hogy a diákok ne tudhassák hogy éppen melyik országot támadnak?
10, én be tudnám, sőt vaktérképen Európa összes fővárosát is. A világét is tanultam, de már régen volt. Ne magadból indulj ki.
Földrajzból amúgy is gyenge vagy... ha nem tudod hol a Balkán.
Tanulnak ők is földrajzot. Viszont leginkább Amerikával foglalkoznak földrajzon, a világ többi részét a magyaroknál sokkal felületesebben tanulják. Viszont azok akik keverik Európát Afrikával azok erősen kisebbségben vannak.
Jellemző az Amerikaiakra hogy nagyrészüket kevéssé érdekli az Amerikán kívüli világ, sokan vannak akik soha el se hagyják az USA-t vagy max életükben párszor elmennek Kanadába és/vagy Mexikóba.
Lehet felületes, de a magyar oktatásban olyanokat is megtanul a tag, ami fölösleges...
#11 Nyilván a szoci rendszerben nevelkedettek tudjátok...(nem vagyok gyenge földrajzból, de ami nem izgat azt nem érdekel, ami meg foglalkoztat, azzal foglalkozok bocs foglalkozom. 😉 😂
Komolyan azzon vagytok fenn akatva, nem tudja fejböl, hogy hol van európában például Budapest. Lazán előkapják a mobilt és kész. Valaki tudja, hol van Shenzhen, Kolkata. Brasília mi a fővárosa? Persze lehet fejből megnevezni az összes afrikai országot is.
Én több Európai és amerikai térképet láttam, mint ázsiait vagy afrikait, de egy a magyar megyéket megnevezni fejből nem tudnám nem is kell. Majd még lesz többször ránézek és meglesz. Nem vagyok kamionos, postás, futár.
Az usa oktatásában hatalmas különvségek vannak. A gazdag államokban (new york) a kompetenciamérések nyugat európai szinten vannak, a szegény államokban (alabama) afrikai országok pontszámával versenyeznek, magániskolák szintjéről, pedig csak álmodozunk.
Az usaban a gyereket kb luxusnak tartják, hogy akkor vállalj, ha tudod mindenét fizetni, így az oktatásba sok államban nem tesznek pénzt. A jobb családok gyerekei magániskolába járnak, vagy van pénzük a jó állami school district ingatlanáraira, ahol a gyerekek többsége jó családból jön, mint mondjuk budapest gazdag részein egy általános iskola. Az állami oktatás főleg a déli államokban kb olyan mintha borsodban próbálnál tanítani. Tanárhiány van, senki nem akar oda menni, rengeteg hátrányos helyzetű gyerek, képtelenség tanítani.
Ebből azt akarom kihozni, hogy nem direkt nem tanítanak földrajzot. Van ismerősöm mindkét rétegből, a gazdag még a habsburgokról és magyarországról is hallott, a szegényebb, de becsületesen dolgozó szülők gyereke meg európát sem tudta megmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!