Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hogyan lehetek diplomata?

Hogyan lehetek diplomata?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a diplomáciai, viszont nem tudom hogyan is működik pontosan. Mármint találtam olyan iskolát, ahol elméletileg lehet tanulni, viszont egy másik tervem szerint jogi szakot is szeretnék. A diplomata végzettséghez szükséges korábbi végzettség? Vagy hogyan működik pontosan? Jogi iskola előtt, vagy után, esetleg nem is kell hozzá?

Illetve ha netalántán össze is jön, lehet választani hogy melyik külföldi országban szeretnék diplomáciai munkát végezni? Lehet egyszerre több helyen is úgy, hogy viszonylag messzebb elhelyezkedő országokról van szó? (Pl. Európa-Ázsia, vagy Amerika-Ázsia)

2021. febr. 21. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
21%

Milyen iskolát találtál?

Diploma nélkül semmiféle iskola ndm elegendő!

2021. febr. 21. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

2 lehetőség van.

Nemzetközi szervezetekhez közgazdasági jogi végzettséggel lehet bekerülni, de ajánlott hozzá egy menő egyetem, ahonnan már el tudsz kezdeni menő gyakorlatokra menni a képzés közben, ahonnan lesz esélyed majd bekerülni a kívánt állásra.

A másik lehetőség a magyar karrierdiplomáciához egy nemzetközi tanulmányok, vagy nemzetközi gazdálkodás szak, lehetőleg mesterrel, és addig menni amíg be nem kerülsz a külügyhöz, és szépen fúrod magad előre.

2-3 nyelvet folyékonyan kell tudnod beszélni .

2021. febr. 21. 21:24
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Az nem úgy van, h kívánságműsor... h hol szeretnél dolgozni!

Szerintem kiírtad már ezt a kérdést korábban és meg is válaszoltam.

Először pár évig a Külügyminisztériumban kell dolgoznod diploma után. És ott belső pályázat útján jelentkezhetsz külszolgálatra.

Két-három idegen nyelv magas szintű ismerete alap!

2021. febr. 21. 21:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnálom, ha ostobaságokat kérdeztem, nem tudok nagyon még semmit a témával kapcsolatban. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat :D

Én nem írtam még hasonló kérdést, szóval szerintem összekeversz valakivel 😅

Viszont másik kérdésnél írták hogy nem szükséges sok nyelv. Mármint az angol ugye alap, meg maximum az adott ország nyelve, ahova kikerül valaki. Viszont ha mégis kellene még más nyelv, melyik lenne az?

2021. febr. 21. 22:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Az adott pozíciótól függ
2021. febr. 21. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Angol + valamilyen ritka (orosz, arab, kínai, szerb, stb.) nyelvtudás a minimum. Ezen kívül lehet még francia is Brüsszel miatt.
2021. febr. 22. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!