Ha az EU-nak fontos a nemi egyenlőség, miért nem tesz semmit a görög férfiak sorkötelezettsége ellen?
Egy barátomnak haza kellett mennie Görögországba (mivel görög állampolgár) és így egy évre kiesik a munkahelyéről. Ezzel elég sok pénzt veszít, csak azért mert férfinak született. Elméletileg a férfiak és nők közötti egyenlőség az EU egyik célkitűzése:
"Az Európai Unió értékekre épül, többek között az egyenlőségre, és ezért támogatja a férfiak és nők közötti egyenlőséget. az Unió feladatává teszi, hogy megszüntesse az egyenlőtlenségeket, és valamennyi tevékenysége során törekedjen a nők és férfiak közötti egyenlőség előmozdítására"
Ha egy EU-s tagállamnak olyan törvényei lennének, ami a nőket érinti hátrányosan hatalmas felháborodás lenne, de így viszont mindenki hallgat...
mert az eu nak nulla az érdekérvényesítő hatalma.
javaslatokat észrevételeket tud tenni,mást nem.
Miért nem kért letelepedést Magyarországon, akkor csak nem sorozták volna be, ha nincs hova postázni a behívót, nem?
(Én magam is így trükköztem ki a MH-t, már egyetem után voltam és nagyon jól fizető melóm volt, óriási szívás lett volna.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!