Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Donald Trump jo vagy rossz...

Donald Trump jo vagy rossz elnök volt?

Figyelt kérdés
Kb 2 éve követem a politikát tartalmasabb szinten, minden portál olyanokat irt rola hogy rossz elnök stb.. DE megis nagyon sok Amerikai támogatja (nem amerikai is) es képesek érte ostromolni is. Valamint úgy latom hogy a közösségi médiákban is (amíg elérhető volt a fiókja) nézettebb és kedveltebb volt mint pl Biden.
2021. jan. 19. 17:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem rossz volt. Nem kezdett új háborút, de össze lehet mérni, hogy hány dróntámadást és katonai akciót engedélyezett. Megsúgom jóval többet, mint Obama, akihez mérni szoktuk.

És aztán ott van a gazdaság. Csökkentette a vállalkozások adóját kb. 10%-kal és a jövedelemadókat. Az előbbinek amúgy érdekes hatásai is voltak és lesznek, de azt is elősegítette, hogy a vállalatok fejlesztés, vagy bérek helyett a saját részvényeiket vásárolják vissza és adják újra el. Ami minden, csak nem reálgazdasági fejlődés sajnos. Igazából még néhány év és kiderül, hogy itt mi sül ki, ugye az volt az eredeti cég, hogy több legyen az amerikában bejegyzett és adózó amerikai cég, és ne európai és noname adóparadicsomokba menjenek ki. Nem láttam ezzel dicsekedni, szóval szerintem ilyen szempontból nem tudott sikert elkönyvelni.

Aztán a jövedelmi adócsökkentések 80%-ából a felsőosztály jött ki jól, a hétköznapi embereknek csak a maradék 20% jutott. Ez határozottan nem siker, csakha valaki neoliberális.

Mindemellett 1 ciklus alatt annyi adósságot halmozott fel (Covid nélkül is), mint Obama 2 alatt. Ennek az az oka, hogy egyszerre időzítette az adócsökkentéseket a kínai kereskedelmi háborúval, amiből jutott még Európának is.

Őszintén, szerintem Trump-ot csak az tartja gazdaságpolitika és külpolitika terén jónak, aki sose vette a fáradtságot, hogy a kampány mögé nézzen.

2021. jan. 19. 19:05
 22/30 anonim ***** válasza:
44%

És ennek semmi köze a közösségi médiának. Több ezer twitter bejegyzéséből száz valamennyit címkéztek föl, hogy csak azután lehet elolvasni, hogy elfogadtad, esetleg érzékeny tartalom van benne. A letiltása pedig két héttel az új elnök beiktatása előtt történt, nem a kampányban.

Ennyire visszaélni a közösségi média szabadságával egyedül Trump csinálta, nem kéne meglepődni, hogy mikor átesik egy-egy határvonalon, akkor jön egy ellenreakció is.

2021. jan. 19. 19:08
 23/30 anonim ***** válasza:
65%
Ha annyira jó lett volna, akkor újraválasztották volna fölényes győzelemmel. Erre csúnyán kikapott. (Tudjuk csalás történt persze). Az biztos, hogy minden idők legellentmondásosabb elnöke volt.
2021. jan. 19. 19:20
 24/30 anonim ***** válasza:
38%
Rossz, de nem jó.
2021. jan. 19. 19:25
 25/30 anonim ***** válasza:
31%
Rossz
2021. jan. 19. 19:38
 26/30 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem viszonylag jó volt, főleg a kül- és belpolitikája miatt. A modern történelemben, az első olyan elnök, aki csak békéket kötött és nem indított háborúkat, valamint nem szólt bele, más országok ügyeibe. Belpolitikailag pedig ellenállt több olyan közéleti jelenségnek, ami véleményem szerint rendkívül káros lehet a világra nézve (lásd, például BLM, LMBTTQQIAAP+, Antifa és a többi mozgalom vagy ideológia). Nem vagyok Trump-szimpatizáns, voltak demokrata elnökök is, akiknek jó intézkedéseik is voltak.
2021. jan. 19. 20:22
 27/30 anonim ***** válasza:
76%

26. vagyok!

Jó nyilván beleszólt (pl. az iráni konfliktus), mégiscsak amerikai elnök, de nem annyira mint sok elődje.

2021. jan. 19. 20:24
 28/30 anonim ***** válasza:
50%

Borzalmas elnök volt, az eddigi legrosszabb. Kezdjük ott hogy előtte köze nem volt a politikához, semmilyen pozíciót nem töltött be, egy egyszerű pénzember, és ez látszott is. Populista, ostobaságokat beszélt, a legalapvetőbb dolgokkal se volt tisztában (ezt nem én mondom, hanem akik a környezetében dolgoztak), rasszista és szexista is volt, továbbá szándékosan úgy csinálta hogy a gazdagoknak lejtsen a pálya bármilyen áron (honnan is ismerős ez?), képes volt kilépni a klímaegyezményből (ami emberiség elleni bűncselekmény) vagy védett erdőkre kivágási engedélyt adni csak hogy a mocskos lobbista haverjai a már meglévő milliárdjaik mellé további milliárdokat kaszáljanak.

A végén pedig feltette a pontot az i-re azzal, hogy amikor kikapott, ahelyett hogy elfogadta volna becsülettel, mint a történelemben eddig minden elnök, akár republikánus, akár demokrata, helyette elkezdett hisztizni, hazudozni és lázítani, amivel sikeresen lejáratta a pártját, az országát és az elnöki hivatalt, másrészt az idióta híveit addig tüzelte amíg azok nekimentek a Capitoliumnak és az eredmény öt halott.

Arnold Schwarzenegger (aki amúgy republikánus, khm) is megmondta hogy Trump az USA történetének eddigi legrosszabb elnöke, én pedig hajlok rá hogy egyetértsek vele.

2021. jan. 19. 20:43
 29/30 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem az hogy előtte semmi köze nem volt politikához az csak jó mert nem része a deep state-nek.
2021. jan. 19. 21:17
 30/30 anonim ***** válasza:
23%

Vagy pont azért a része, mert eddig távol volt a politikától és csak a hátttérből befolyásolta.

Ha a deep state létezik, és úgy működik ahogy a konteósok gondolják, akkor ez a logikus. Nem?

2021. jan. 19. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!