Nyitás kormány rendelkezései ellenére is?
Németországban élek, itt január 11-ig hirdettek lezárást elsőkörben, most 31-ig meghosszabbították. Ezt már nem bírják a kisvállalkozók és összefogtak, hogy egységesen 11-én ki fognak nyitni...
Jól teszik?
Csatlaloznál ehhez az összefogáshoz?
Igen. Én biztos csatlakoznék.
Nagyon jól teszik hogy tesznek valamit.
Nem teszik jól. Remélem, úgy megbüntetik őket, hogy attól koldulnak.
Itthon pedig fölösleges az uszítás, mert azt kockáztatja a renitens hülye, hogy bezárják az üzletét és elveszik a működési engedélyét a magas büntetés mellé. És igazuk is van a hatóságoknak.
Azért egy jogállamban a jogszabályok megsértésének jogkövetkezményei vannak.
Szerintem Németország van annyira szabálytisztelő ország, hogy ha hoznak egy szabályt, akkor betartsák. Aki meg nem akarja, azt majd megbírságolják.
Hogy mennyire volt ésszerű meghosszabbítani a lezárást, az döntően attól függ, mennyi oltóanyag van az országban, mikorra várható, hogy átoltsák a lakosságot. De mivel 21 nap után kell a második oltás, majd utána egy héttel alakul ki a védettség, ezért teljesen érthető, ha még 1-2 hónapig a járvány terjedése befolyásolja a döntést. Márpedig úgy tudom, Németországban terjed rendületlenül. Vagyis indokolt a lezárások fenntartása.
Óriásit tévedsz, krumplibirka.
Ha hosszútávon nem engedik az embereket dolgozni, éhen halnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!