Hitler tényleg az ősgermán vallást és írást akarta visszaállítani?
Kurt Rieder "A III. Birodalom felemelkedése és bukása" című könyvében olvastam, hogy a kereszténységet a bolsevizmushoz hasonlította -mondván, mindkettő a zsidók műve- és az ősi germán hitvilágot és írásrendszert tartotta méltónak az "árja fajhoz".
Igaz ez?
Ha igen, hol találhatnék erről bővebb leírást?
"Ha Hitler nem volt vallásos, akkor a mein kampf-ban miért istenre hivatkozva jelenti ki az ária német felsőbbrendűséget?"
A Mein Kampf-ot 1925-ben írta. Ekkor még hatalmon sem volt... Istenre hivatkozik benne, hiszen ő is a maga korának és kultúrájának gyermeke. De ezután még sokat változott az ideológiája, sőt elég zavaros, hogy konkrétan mikor miben hitt. A kereszténységet -Nietzsche után szabadon - szolgalelkűséggel és az alacsonyabb rendűséggel kötötte össze, ami méltatlan a német fajhoz, ráadásul zsidó találmányként is hivatkozott rá többször.
A germán többistenhit egyfajta politikai retorika, mint eszme állította ezt a hitet például, ami a régi, dicső korokat idézi. Ami egyébként nem újdonság: aki hallgatott/nézett már Wagner-operákat, az tudja. De nem gondolom, hogy Dolfika otthon a négy fal között áldozott Freyjának.
Leírtam, hogy egy könyvben olvastam. Te túl hülye vagy ahhoz, hogy szöveget tudj értelmezni.
Akkor bocsánat, ne haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!