Kínában most már permanensen orwelli állam működik, amiben mindenkinek minden lépését lekövetik?
"a koronavírust a szabad világban nem igazán tudják megállítani"
A vírust Kínában sem, ellenben a hírekkel....
A nagy tesó figyel ám itt is, csak nem az állam, hanem a tech cégek.
Kínában még 4000 éve kb folyamatosan császárság van, nekik ez nem hátborzongató.
És megint nagyot nyertek
" Most vagy hazudnak, vagy permanens orwelli állam működik"
Hazudnak mindenben, ami rájuk kellemetlen lehet, és mellette permanens orwelli állam is működik.
"szabad világban nem igazán tudják megállítani"
Taiwan, Japán és Dél Korea elég szabad, és sokkal jobban kezelik, de persze az ő módszereik is fölvetnek olyan emberi jogi kérdéseket, amit Európában sajnos nem lehetne kivitelezni.
Tömören lekövetik a mobiltelefon jelét, és az alapján visszakeresik ki merre járt, ezért ott van kontaktkutatás.
Azt kell megértenünk, hogy Kína egy más civilizáció, más filozófiával, ami nem egyenlő a miénkkel, és nem is jobb, nem is rosszabb. Úgy gondolkoznak, hogy "én jó állampolgár vagyok, nem követek el bűnt. ha az állam követ mindenkit, megtalálja a bűnözőket, ezzel megvédi a családomat és engem". Szerintem érdekes gondolkodásmód.
9)
És ki nem használ mobiltelefont? Komolyan.
Még a hajléktalanoknak is van mobiljuk.
Az a pár őrült meg nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!