Miért intéztek a szövetségesek ennyire kegyetlen pusztító támadást a drezdai civilek ellen?
Csendesen jegyezném meg, hogy a drezdai bombázás civil áldozatainak számát a náci propagandagépezet eléggé, hát mondjuk úgy "kikozmetikázta", és a valós áldozattszám töredéke a gyakran ismétélt 300 000-res számnak. Ezt több független kutatás is kimutatta, legutóbb maga Drezda városa nézett utána a dolognak, szerintük 22000-ren haltak meg a bombázásban. Ez kb. a londoni Blitz bombázókampány áldozatainak fele.
A valóságban Drezda egy elképesztően fontos stratégiai célpont volt, az egyik legfontosabb vasúti csomópont volt a keleti frontra. A harctérre áramló hadianyag kb. 70%-a Drezdán keresztül jutott célba, értelemszerűen ezt a szövetségesek nem hagyhatták.
Nem ezért bombázták Drezdát, hanem azért, mert rengeteg civil menekült oda.
4-es vagyok
Kérdező, amit álítasz, egyszerűen nem igaz. Drezdát azért bombázták le, mert Január 25.-én a britek elfogtak egy táviratot, amiben az állt, hogy a német vezérkar a két tucat hadosztályt tervez átcsoportosítani a nyugati frontról a keleti frontra az ardenneki offenzíva bukása után, vonattal, Drezdán keresztül. A britek a Blitz alatt megtanulták, hogy gyárakat, reptereket viszonylag könnyen és rövid idő alatt lehet megjavítani vagy pótolni, az infrastruktúrát érő támadások viszont hosszabb ideig hatásosak. Ezért Január 31.-én arra a döntésre jutottak, hogy a februári bombázókampány során (aminek Drezda csupán egy célpontja volt a sok közül) vasútállomásokat, hídakat, útcsomópontokat és egyéb infrastruktúrai célokra fognak fókuszálni a gyárak helyett, mert azok javítását, védelmét, és pótlását a német vezérkar már valamennyire megoldotta. Ez be is jött, a németek nem tudták végrehajtani a tervezett átcsoportosítást, és a drezdai infrastruktúra a háború végéig megjavítatlan maradt.
Mert a barbár nem ismer határt a gyilkolásban!
7-es:
"Mert németek voltak. Egy alacsonyabb rendű nép tagjai."
Szeretnél te olyan "alacsonyabb rendű nép" tagja lenni, de hát nem vagy az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!