Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik Korea élhetőbb?

Melyik Korea élhetőbb?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Iskoláskoromban tanultam koreai nyelvet, és most úgy határoztam, hogy kiköltözöm. Csak ugye két Korea van, és nem tudom eldönteni, melyikbe költözzek.

Tudnátok segíteni a döntésben?

2020. dec. 16. 16:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
79%
Olvass már el egy könyvet észak-koreai menekültektől légyszi! Pl. Élni akartam. Ha normális halandó ember vagy Észak-Koreában, akkor kegyetlen sz*r az élet.
2020. dec. 16. 18:41
 12/30 anonim ***** válasza:
89%

Ez tévedés, még a legvidámabb barakkban sem volt mindenkinek munkája, mert azt lehetetlen megvalósítani. Továbbá akkor is éltek nem kevesen létminimum alatt.

És mit ér azzal, ha szomszédok egymással? Megsúgom, semmit...kábé úgy képzeld el, mint Kelet- és Nyugat-Németországot.

A nagyszüleid azért bírták ki, mert sok választási lehetőségük nem volt, illetve ha beérték azzal, ami van.

Most őszintén, melyik rendszert választanád, amelyik nagyon leszűkíti a mozgástered, vagy amelyik hagy érvényesülni?

2020. dec. 16. 18:43
 13/30 A kérdező kommentje:
Ha együttműködök a rendszerrel, s hűen kiszolgálom azt, akkor nem lesz olyan rossz életem.
2020. dec. 16. 20:55
 14/30 anonim ***** válasza:
87%

20:55

Ebben sajnos nem lehetsz biztos.

Észak-Koreában volt már, hogy azért végeztek ki egy személyt, mert VÉLETLENÜL kidobott egy olyan újságot, amiben a "Kedves Vezér" pofája is benne volt.

Abban a rendszerben a legkisebb hibáért is akár az életeddel is fizethetsz.

Ráadásul nem olyan könnyű oda bejutni...

Kijutni pedig szinte esélytelen abból az országból.

Lehet, hogy megbánnád ezerszer, hogy oda mentél, de esélyed sem lenne elmenekülni.

Ne menj oda, ha jót akarsz magadnak!

2020. dec. 16. 21:01
 15/30 anonim ***** válasza:
86%
Nem igazán tudom, mi lehet ennyire csábító egy totális diktatúrában, de hát a kérdező tudja :D
2020. dec. 16. 21:07
 16/30 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy délkorea talán egy kicsivel jobb.
2020. dec. 16. 21:18
 17/30 anonim ***** válasza:
86%
Nyugi srácok, kamu kérdés!!
2020. dec. 17. 10:04
 18/30 anonim ***** válasza:
97%
Troll vagy.
2021. febr. 13. 16:56
 19/30 anonim válasza:
94%
Jo buta vagy. Remeljuk csak egy 20eves troll vagy aki itt eli ki magat
2021. márc. 10. 19:24
 20/30 anonim ***** válasza:
94%
Észak korea a világ leg elszigeteltebb országa, ott semmilyen formában nincs kommunizmus, max királyság. Nem is tudsz bemenni oda, bár lehet hogy beengednének, és propaganda célokra használnának. am szerintem troll a kérdés
2021. márc. 12. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!