A román választásokon miért volt ilyen alacsony a részvétel?
Virus elott is egyre tobb embernek lett tele a hocipoje politikaval.
Mindegy ki nyer, ugyanakkora korrupt szxxszarrhazi minden jelelt.
Akkor meg minek szavazni?
En 20 eve nem szavaztam, es nem vagyok egyedul...
Sztem úgy érezték, hogy nincs tétje.
Ugyebár a 2 hónapal ezelőtti helyhatósági választáson közel 50% szzvazott, pedig akkor is volt vírus.
Komoly demokrácia van ott is, hogy a köztársasági elnök előre megmondja, hogy ki lesz a miniszterelnök.
Egyébként ilyenkor nem az lenne a normális illetve logikus, hogy a győztes párt irányíthatja az országot és úgymond vele kell koalícióra lépni egy másiknak hogy meglegyen az abszolút többség?
,,Egyébként ilyenkor nem az lenne a normális illetve logikus, hogy a győztes párt irányíthatja az országot és úgymond vele kell koalícióra lépni egy másiknak hogy meglegyen az abszolút többség?"
Akkor igen, ha talál hozzá koalíciós partnereket. Csakhogy a PSD koalícóképtelen, sőt nem is erőlteti a kormányra kerülést egy gyenge, instabil kormányban. Inkább továbbra is ellenzéki szerepre játszik egy jövőbeli nagyobb győzelem reményében. A köztársasági elnök ennek tudatában hirdetett előre győztest. Persze ő is PNL-politikus, tehát a PSD-szavazók részvételi hajlandóságát is tudatosan csökkentette a tétnélküliség belengetésével.
8
Nem,mert a PSD egy utolsó tolvaj párt és csak a nyugdíjasok meg a szegény falusiak szavaznak rájuk.
Normális, hogy Iohannis nem akarja odaadni ismét a hatalmat a kezükbe. És mivel az ő feladatköre a kormányfő kinevezése, így azt is jogában áll megmondani, akár előre is, hogy kit fog javasolni kormányfőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!