Romániában nagyon úgy néz ki, hogy nyernek a Szociáldemokraták. Milyen hatással lehet ez Magyarországra, illetve az ottani magyarokra?
#3. Az még egyáltalán nem biztos, hogy az AUR nem fog senkivel szövetkezni, mert épp eléggé kecsegtető eredményt értek el.
Dan Tanase csapata még párt nélkül is komoly eredményeket ért el a magyar jogok csorbításában, most hogy még parlamentben is vannak nagyon nem lesz egyszerű a Magyaroknak.
Igazából az AUR pont azt az ideológiát képviseli amit a Mi hazánk, meg a Fidesz, csak a meleg, unió mellett magyarellenesek is.
Várható volt, hogy ha az Erdélyi magyarok elmennek a szélsőjobboldal felé, előbb utóbb felemelkedik egy kihívó a másik oldalról.
1) Dan Tanase nyilatkozta, hogy senkivel nem fog szövetkezni.
2) Az erdélyi magyarokat képviselő UDMR minden, csak nem szélsőséges.
#4. Nyilatkozta, akkor. De elég jó eredményt értek el, hogy felkérje koalícióra a PNL vagy a PSD attól függően, hogy az RMDSZ melyikhez áll be.
A párt alap eszméi nem, de ha nem nyalna tövig a Fidesznek talán még én is szavaztam volna. Ugyanolyan megosztást értek el a magyarok között mint itt Magyarországon, azzal hogy nem tudnak semlegesek maradni, követik Orbán retorikáit mint egy kiskutya.
Az RMDSZ addig volt sikeres, erős magyar párt amíg Markó Béla vezette.
Szerintem az RMDSZ-t előbb kérik fel, egyszerűen jobb koalíciós partner. Róluk tudják, hogy előbb lesznek partnerek a korrupcióban, minthogy kiteregessék valakinek a szennyesét, évtizedes kormányzási tapasztalattal rendelkeznek és nem halmoznak botrányt-botrányra.
Amúgy ha ne lenne megosztottság és nagyobb választási kedv lett volna a magyarok körében, bőven reális lett volna még a 10%-os eredmény is, de ilyen politikával sikereket tényleg nem lehet elérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!