Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A dohányzók miért kivételek a...

A dohányzók miért kivételek a maszk viselés alól?

Figyelt kérdés
Ha dohányoznak nem kell maszk. Ergo alibibol lehet cigizni és akkor maszk sem kell

2020. dec. 5. 12:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Kedves 8-as: Nem igazán értem a problémádat. Nekem úgy jött le, mintha a dohányzásellenességet te egy negatív dolognak állítanád be, ezért ment részemről a downvote.
2020. dec. 11. 23:34
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 11-es: olvasd el kérlek a kommenteket. Demagóg, realitást nélkülöző, eltévedt világban élő. Mint valami régimódi repianyag szlogenjei. "mert ezt hallottam, ezt kell mondanom" és ha kell, elmondom 50szer. Kb. ilyen az egész. Ha azt mondanák, hogy holnaptól egészséges, akkor nyomnák azt. Buta, demagóg dumák, mert ha más ezt mondja, akkor én is. És sajnos, az ilyenek nagyrésze nem tud kétjegyű számokat összeadni... akinek nem inge, kérem, ne vegye magára.
2020. dec. 12. 21:28
 13/17 anonim ***** válasza:
41%

12: A dohányzás káros. Nemcsak a saját szervezetedre, hanem a környezetedre és másokra is. Ezek TÉNYEK. Nemcsak mert "ezt mondták". Ezek tudományosan bizonyított tények, annyira tények, mint az, hogy 2+2=4.

Támogatom minél szélesebb körű korlátozását

2020. dec. 12. 21:37
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

"egyszer élném meg, hogy valaki azt mondja, hogy az alkohol milyen káros...miért nem azt akarja bárki is betiltani???????"

Igen az alkohol is káros, DE van egy nagyon fontos különbség: az alkohollal csak magadat teszed tönkre, míg a dohányzás nem csak rád nézve káros, hanem a környezetre is. Szennyezi a környezetet, és a cigifüst beszívása másoknak is káros.

Nem kérdés, hogy melyik a veszélyesebb általánosan.

Egyébként nem akarom a cigit betiltani. Nem is mondtam, hogy be kell tiltani. De a nem dohányosokat a lehető legtöbb eszközzel meg kell védeni, senkinek nincs kedve cigifüstöt szívni. Alkohol esetén nincs ilyen probléma.

2020. dec. 14. 22:22
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

Eredetileg csak olvasni jöttem a válaszokat, de mégis úgy esett, hogy reagálok. Ergo ez az első válaszom ide, lehetőleg ne keverjetek össze mással.

Előre is szólva, nem dohányzom, és nem iszom (a különleges alkalmakat kivéve, mint újévi pezsgő, karácsonykor kis jégbor, húsvétkor kicsi tojáslikőr, születésnapoknál max. 1 pohár bor (kivétel a gyerekekén, ott nem iszom), illetve azon az évi pár alkalmon mikor a kollégákkal beülünk valahova), tehát távol álljon tőlem, hogy bármelyiket is támadni/védeni akarjam.

Viszont itt a legutolsó (#15, 12.14. 22:22) válaszra azért reagálnék egyet:

"Igen az alkohol is káros, DE van egy nagyon fontos különbség: az alkohollal csak magadat teszed tönkre, míg a dohányzás nem csak rád nézve káros, hanem a környezetre is. Szennyezi a környezetet, és a cigifüst beszívása másoknak is káros.

Nem kérdés, hogy melyik a veszélyesebb általánosan."

Ezt azért alá is tudnád támasztani? Szívesen megnéznék egy statisztikát, hogy adott évben, mennyi halálesetet okoz közvetlenül és közvetetten az alkohol, illetve a cigaretta.

Hány embert öl/károsít meg a dohányzás (pl. rák), illetve hány ember halt/károsult meg kifejezetten a dohányzás és nem más miatt megtörténő okokból (pl. leeső csikk az autóban, és az utána nyúlással halálos baleset okozása)?

Illetve ugyanez alkoholnál.

Hány embert öl/károsít meg az alkohol (pl. májkárosodás), illetve hány ember halt/károsult meg kifejezetten az alkohol és nem más miatt megtörténő okokból (pl. részegek randalírozása, alkoholista apa családon belüli erőszaka, ittas vezetés okozta esetek)?

Én annyira nem lennék benne biztos, hogy a cigaretta az "általánosan veszélyesebb"...

2020. dec. 15. 07:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Kár ezeket leírni az antidohányosoknak, mert 1. nem látnak tovább a szemüknél, 2. tökéletesek, 3. birka-effektus avagy nyáj-hatás. Amit a többi mond, nekik is azt kell.

Tényleg olyan demagógok, hogy az ilyenekkel vitázni teljesen esélytelen. De legalább itt kiélhetik a hülyeségüket, reagálhatnak úgy, mint a régi komcsi házgyűlésen, egymás megerősítve. Aki kicsit is értelmes, annak marad a mosoly, és a nagy sóhaj, hogy de jó, hogy nem ezek szabnak törvényeket... amikor egy vélemény 0% ezeknél.

2020. dec. 26. 10:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Pontosan, hogy az alkohol okoz összehasonlíthatatlanul nagyobb társadalmi problémát, nem a dohányzás!

Ergo egynagybaromsag, hogy az alkohollal csak magának árt valaki

2022. máj. 9. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!