Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A romániai magyarok elmennek...

A romániai magyarok elmennek a közeli választások során elegendő számban ahhoz, hogy valaki bejusson a kormányba?

Figyelt kérdés
Jó lenne, ha a válaszhoz odaírnád, hogy romániai, magyarországi, vagy külföldi (elcsatolt és távoli együtt) vagy-e. Köszönöm!

2020. dec. 1. 08:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokan azért nem mennek el, mert ők az RMDSZ-re nem fognak szavazni. Necces lesz az eredmény, tekintve, hogy az RMDSZ-t 5% környékére mérik folyamatosan. Polgármester választásokhoz hasonlóan most is elég kemény kampányt letoltak, bízok benne, hogy meglesz az 5%. (Romániai vagyok).
2020. dec. 1. 08:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
igen
2020. dec. 1. 08:55
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hajrá, magyarok!

2020. dec. 1. 08:57
 4/13 anonim ***** válasza:
49%

20 eve nem voltam szavazni.

Es sok mas ismerosom sem fog elmenni. Mar csak azert mert oviba/iskolaba nem vihetjuk a gyerekeket, de ugyanabba az epuletbe szavazni mar teljesen biztonsagos. Hat a qqqrva anyukaja szavazzon arra aki ezt kitalalta, mert mi biztos nem fogunk...

2020. dec. 1. 09:42
 5/13 A kérdező kommentje:

#4,

azért nem mindegy, hogy sok-sok gyerek, akik különböző helyekről, netán különbözően fertőzött helyekről csoportosulnak egy iskolában, osztályban, folyosón, vagy csak néhány ember találkozik a szavazóhelyiségben. Ennyi emberrel találkozol a buszon is vagy az üzletben.

Nézd! - magyar vagyok, de nem vagyok magyar állampolgár, hanem erőszakkal külföldhöz csatolt hazafi (ekkor már éltem - a háború után), tehát tudom mi a kisebbségi sors.

Viszont, ha TI MAGATOK lefütyülitek a sorsotok irányítását, akkor mit szóljon az a magyar állampolgár, akinek az adójából az Orbán kormány (jól teszi) segít Titeket???!!!

A legutóbbi választásokat is ignoráltátok! Mit gondolsz? Más szedje ki a parázsból a burgonyát (pityókát), hogy ne égessétek meg a kezeteket, de miután kikaparták és kihűtötték - TE majd jó étvággyal elfogyasztod? Gondolkozz, ember! Ha Ti, ottani magyarok flegmán viselkedtek a sorsotok felől, akkor a románok tegyék szátokba a sült galambot? Ők sosem fognak Nektek (Veletek) jót tenni, erre ne számítsatok!

Azt is tudatosítsd, hogy a vírusnak ehhez semmi köze, mármint ahhoz, hogy a gyerekek nem járhatnak iskolába, de szavazni Nektek mégis oda kell mennetek.

Miért nem intézkedtél, hogy a szavazás ne az iskolában, hanem a község (város)-házán, művelődési otthonban, templomban legyen megtartva? Ja, otthon maradni egyszerűbb, kényelmesebb, más meg küzdjön a jólétedért...

2020. dec. 1. 14:26
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

#4 vagyok, es erdelyi, ez kimaradt. Nekem sincs magyar allampolgarsagom.

Nemhogy magyarok, de romanok se fognak elmenni.

az Orbán kormány (jól teszi) segít Titeket???!!!

En valahogy semmi kezzel foghatot nem kaptam az orban kormanytol.

Es nagy loturot teszi jol. Mert nem segit, csak szavazatot vasarol.

2000-es evekben testverkent fogadtak, most a sajat rokonaink hurrognak le. Ennyit a politikarol.

Forro pityoka? Kitol? Romanok nem adnak, magyar partok meg lustak egyaltalan foldet szantani, nemhogy legyen krumplijuk.

A szavazo helyiseget meg nem az egyszeru ember valassza ki.

2020. dec. 1. 15:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Most még megnéztem az utóbbi közvéleménykutatásokat és az RMDSZ-t nem igen mérték 5% alá, inkább 6%-ra. Azért is optimista vagyok, mert az EP választásokon a nagy mennyiségű külföldi szavazat megszámlálása után ment le az RMDSZ 6% alá, most pedig alig páran regisztráltak levélszavazásra. Amit viszont tényleg nem értek, hogy az RMDSZ miért nem kampányol pl. Budapesten? Legalább 10, de talán még 100 ezer kettős állampolgár is él Budapesten, akik nagykövetségen szavazhatnának de a mozgosítás az 0. De még az erdélyi hírportálok sem hívják erre fel a figyelmet. És rohadtul felháborító, hogy EP választásokon is mikor látták, hogy 4.8% a legreálisabb kimenet, akkor nem Szegeden és Budapesten kezdtek el mozgósítani, hanem Kárpátokon túlról egyeztek ki a PSD-vel néhány szavazatért...
2020. dec. 1. 16:02
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Azért az kamu h Orbán nem segíti a kulhoniakat mivel számtalan módon kerülhet hozzájuk támogatás fejlesztésekre, humánerőforrásra, rendezvényekre stb.

Ők ott igazából olyan helyen élnek ami a szulofoldjuk, mégsem engedik igazán h otthon érezzek magukat. Elmegy a pénz sokszor sokkal rosszabb helyekre.

2020. dec. 1. 19:27
 9/13 anonim ***** válasza:
46%
RMDSZ-el vagy nelkule, az erdelyi magyarok ugyanazok lesznek...a part semmit sem tud felmutatni...ami van arra az EU kotelezte Romaniat... Az RMDSZ egy 0.
2020. dec. 2. 00:55
 10/13 anonim ***** válasza:
#9es vagyok, erdelyi magyar
2020. dec. 2. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!