Mit szoltok az Amerikai elnökválasztás eredményéhez? És ez szerintetek hogyan (fog) hatni Magyarországra és Közép- kelet Európára?
Ugyan nem akartam állást foglalni a dologról, és nem is teszem azt szerintem, de a tapasztalataim leírom.
Noss, voltam kórházban a kezdet kezdetén (február), akkor sok dolog nem történt még, csak találgatások mindenféle elmélet. - Baleset végett voltam kórházban.
Voltam kórházban kórházban a közelmúltban. Na már érdekesebb képet láttam.
Először is lazábbnak éreztem magát a kórházba való beengedést (de tapasztam nyáron ennek keménységét is). A maszkhasználat ugyan kötelező, de sok ápolón és pár dokin nem volt, illetve a betegszobákban is a betegeknek kellett volna hordania, de 99%-a nem horda.
Valamint láttam olyan doktort, aki a kórházba menet és a kórházba, még átöltözés előtt még maszk nélkül volt, utána már végig maszkban láttam. - Megjegyzem ő műtött, és ott is volt rajta maszk, -még nyáron is-, ahogy a többieken is a team-ben.
Az, hogy ki és miért hal meg ebben a valamiben az számomra elég rejtélyes. Na most elvileg van, aki tünetmentesen átmegy rajta és/vagy közben fertős, és kutya baja, más átesik rajta enyhébb tünetekkel, más átesik rajta keményebb, influenza szerű(?) tünetekkel.
Viszont poén, hogy miket lehet olvasni alapbetetgségként a hivatalos oldalon egyesknél. Pl, ha jól emlékszem egy 84 éves néninél alapbetegségként "porckopás" volt beírva. Na ezt nem kell kommentálnom.
Viszont az is tény, hogy már fiatalok is haltak meg, 20-asok, 30-asok. Semmi alapbetegség nem volt párnál feltüntetve.
Szerintem az lehet, hogy ugye még csak kezdik kiismerni az orvosok/ tudósok a koronát, és mindenkinél - immunrendszerétől függően- más és más lefolyású vagy nem lefolyású. Vagy elviszi. Szóval egyénfüggő.
Egy 88 éves kemény dohányos embert előbb elvisz, mint egy 30 éves sportolót pl.
Az alapbetegségek rublikát meg ki kell töltenie a szerencsétlen nővérkéknek stb, ha nincs más, akkor porckopás.
De tény, hogy sokszor olvashatóak szív és érrendszeri betegségek, magasvérnyomás, cukorbetegség. Valamint rizikótényező a dohányzás és a kóros(abb) elhízás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!