Mit jelent az Egyesült Államokban a Gadsden-zászló?
Wikipédián nem igazán írnak róla, amit írnak, az pedig eléggé pontatlan.
Az Egyesült Államokban, jobboldaliaknál (ott a jobboldal alatt, olyan oldalt értenek, ami szociálisan és gazdaságilag is jobboldali, nem csak társadalmilag és diplomáciailag) szoktam látni, általában a Republikánus Párt és a Libertárius Párt társadalmilag jobboldalibb frakcióinak szimpatizánsainál. A zászlón van egy harcias sárga kígyó, sárga alapon. Sokszor írják vagy kiabálják tüntetéseken is, ami alatta van ráírva, hogy: "DONT TREAD ON ME", magyarul "NE TAPOSS RÁM". Főleg libertárius konzervatívok, paleokonzervatívok, paleolibertáriusok, nacionalisták, patrióták, neokonzervatívok, alternatív jobboldaliak és egyszerű tradicionális konzervatívok jelképei között lelhető fel legfőképpen.
Viszont láttam más (bár nem tudom mennyire komoly), "baloldali feldolgozást" is belőle, ami hasonló, csak (fekete-)vörös alapon és más szöveggel.
Mit jelent ez? Honnan ered? Mi a politikai jelentése pontosan? Mióta használják?
Így néz ki: [link]
Még sokszor ilyen is van: [link]
Köszönöm a válaszokat előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!