Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A rasszisták, fehér, japán,...

A rasszisták, fehér, japán, kínai nacionalisták miért gondolják, hogy a barnább bőrszínűek, négerek, negrítók, melanázek, indoidok, romák... alsóbb státuszúak, primitívebbek?

Figyelt kérdés

Pedig mára már számos liberális tanulmány igazolta, hogy származástól függetlenül minden ember egyforma, mégsem tűnt el a rasszizmus a XXI. századra.

Nem is értem ezt a bőrszín figyelmet a rasszistáknál. A fehérek bőrszíne is változik, nyáron az erős napsütésben hajlamos bebarnulni, de ettől még ugyanolyan ember marad.

2020. okt. 17. 15:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%
#13: a kivétel erősíti a szabályt, én szintén ismerek keverteket, akik nagyon szorgalmasak, nagyon rendesek, nem bűnöznek, de kurvára buták.
2020. okt. 17. 18:11
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Nem az a gond velük, hogy milyen a bőrük. Inkább az, hogyha egy országban nagy számban élnek, akkor a viselkedésük teljesen agresszív és primitív. A libsik meg azon vergődnek, hogy ezt miért vesszük észre...
2020. okt. 17. 20:43
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az előítéletek általában nem alaptalanok. Minél nagyobb minta alapján előítéletes valaki, annál kevésbé azok.

Engem például bizonyos szempontokból le lehet rasszistázni. Egy borsodi faluban nőttem fel, az általános iskolás osztályom harmada cigány volt. Évtizedeken át számtalan tapasztalat formálta róluk a(z elő)ítéletem. Találkoztam rendes cigánnyal is, de elsöprő többségben volt az aljas.

Ezzel szemben viszont négert nem ismertem sokat. Az egyetemen volt egy diák ismerősöm, illetve két tanár. Egyikük egy mérnök, másikuk egy matematika professzor. Nem volt velük személyes rossz tapasztalatom, szóval nem is állok hozzájuk alapvetően negatívan annak ellenére, hogy ismerem a más országból származó statisztikákat. Az a véleményem, hogy a magyar bevándorláspolitika az aljas feketéket kint tartotta és többségében a beilleszkedni képes és hajlandó jött ide.

2020. okt. 17. 22:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak a tudomány és a valóság nem feltétlen mindig azonos. Most egyszerű dolog, nézz be egy egyetemre, ott hány kisebbségi diákot látsz? Holott ugyanúgy megvan a lehetőségük tanulni. Nem mondom, hogy nins iylen, de arányaiban sokkal kevesebb.
2020. okt. 17. 22:56
 15/19 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is csúnyább a sötét bőr, Afrikában mondjuk alig lehet látni az embereket a fehérekhez képest. A sötétség nem esztétikus dolog. Na meg a rasszjegyek (pl. szem, fejforma, orr, száj) is sokkal előnyösebbek a fehér embernél. Erkölcsileg szintén hatalmas a különbség (lásd pl. a mostani franciaországi eseményt). Hogy valami ideiglenesen egy kicsit lebarnul, vagy kicsit sötétebb a bőre, nem nagy dolog. Az afrikaiak is tudják, amit mi, ott az dívik, hogy kifehérítik a bőrüket sokan.
2020. okt. 17. 23:06
 16/19 anonim ***** válasza:
44%
Látom, innen is szorgalmasan törölgetik az igaz válaszokat.
2020. okt. 18. 08:16
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

Menj el Ózdra, aztán megérted a választ.

Sőt, a gyarmatosítók távozása óta Afrikában pár országot leszámítva csak a nyomor van.

2020. okt. 19. 20:16
 18/19 anonim ***** válasza:
68%
Láttál már egy cigányt is?
2021. okt. 17. 22:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
tudtad hogy a a fehér ember ugyan úgy egy rassz? a négereg meg a cigók amúgy is sokkal rasszistábbak
2023. ápr. 23. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!