A rasszisták, fehér, japán, kínai nacionalisták miért gondolják, hogy a barnább bőrszínűek, négerek, negrítók, melanázek, indoidok, romák... alsóbb státuszúak, primitívebbek?
Pedig mára már számos liberális tanulmány igazolta, hogy származástól függetlenül minden ember egyforma, mégsem tűnt el a rasszizmus a XXI. századra.
Nem is értem ezt a bőrszín figyelmet a rasszistáknál. A fehérek bőrszíne is változik, nyáron az erős napsütésben hajlamos bebarnulni, de ettől még ugyanolyan ember marad.
Az előítéletek általában nem alaptalanok. Minél nagyobb minta alapján előítéletes valaki, annál kevésbé azok.
Engem például bizonyos szempontokból le lehet rasszistázni. Egy borsodi faluban nőttem fel, az általános iskolás osztályom harmada cigány volt. Évtizedeken át számtalan tapasztalat formálta róluk a(z elő)ítéletem. Találkoztam rendes cigánnyal is, de elsöprő többségben volt az aljas.
Ezzel szemben viszont négert nem ismertem sokat. Az egyetemen volt egy diák ismerősöm, illetve két tanár. Egyikük egy mérnök, másikuk egy matematika professzor. Nem volt velük személyes rossz tapasztalatom, szóval nem is állok hozzájuk alapvetően negatívan annak ellenére, hogy ismerem a más országból származó statisztikákat. Az a véleményem, hogy a magyar bevándorláspolitika az aljas feketéket kint tartotta és többségében a beilleszkedni képes és hajlandó jött ide.
Menj el Ózdra, aztán megérted a választ.
Sőt, a gyarmatosítók távozása óta Afrikában pár országot leszámítva csak a nyomor van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!