Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az ellenzéki szavazók miért...

Az ellenzéki szavazók miért gyűlölik az erdélyi magyarokat és miért románozzák le őket?

Figyelt kérdés

2020. okt. 4. 19:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
38%
Mert nácik.
2020. okt. 4. 19:09
 2/15 anonim ***** válasza:
43%

A fideszesek miért titulálnak Magyarnak Romániában született, Román állampolgárokat?

Hogy tetszik a "tükör"?

Egyébként költői kérdés volt. A SZAVAZATAIKÉRT!

2020. okt. 4. 19:13
 3/15 anonim ***** válasza:
68%
Csak a szó szerint hazaáruló fidesz által tömött, és az anyaországi magyarokat és a kettős állampolgárságot gátlástalanul kihasználó embereket utálják.
2020. okt. 4. 19:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Az állampolgárságuk román, de a nemzetiségük magyar! Akaratukon kívül születtek Romániába, Erdély Magyarország része volt. Tanultál te történelmet?
2020. okt. 5. 00:10
 5/15 anonim ***** válasza:
27%
Én sem értem az ellenzéki szavazók többségét. A migránsokat körbecsókolják, de a romániában élő magyar nemzetiségű embert meg köpködik, sőt, még a nemzetiségéről is össze-vissza hazudoznak.
2020. okt. 5. 09:32
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

A legtöbb embernek az ég világon semmi baja nincs a külhoni magyarokkal, egyszerűen a legkisebb kritikát és mindenki támadásnak és gyűlöletnek veszi. Az ellenzéki oldalon egyértleműen többet vannak, akik azt gondolják, hogy a külhoni magyaroknak nem kellene részt venni a választásokban, amíg nem élnek itt és/vagy nem fizetnek ide adót.

Ahogy te magad is mondtad "Az állampolgárságuk román, de a nemzetiségük magyar!" A választásokon azoknak a magyar állampolgároknak kell szerintem részt venni akik itt élnek, legyenek azok magyar, török vagy kínai származásúak, nem pedig a magyar nemzet minden tagjának. Attól, hogy nem szeretnénk sokan, hogy döntő befolyása legyenek a választások eredményére külföldön élő magyaroknak, akik sosem éltek az országban, még nem tartjuk őket kevésbé magyarnak és nem is utáljuk őket.

Külön problémás a helyzet, hogy a választási rendszer előnyben biztosítja a külhoni magyarokat, akiknek jellemzően nincs bejelentett itthoni lakcíme (levélben szavazás), ellentétben azokkal akiknek van, de épp külföldön tartozkódnak. Emiatt mindenképp van helye a kritikának.

2020. okt. 5. 12:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a #6-os írta, nem gyűlöljük őket, de az, hogy olyan döntsék el a magyarországi választásokat, akik nem itt élnek, és nem itt fizetnek adót az egyszerre igazságtalan, és a demokrácia alapelvének megcsúfolása. A "más farkával verni a csalánt" tipikus esete.

- Kapjanak a külhoni magyarok magyar személyit/útlevelet? Ha akarnak, persze miért ne.

- Legyen automatikusan/gyorsított állampolgársági/letelepedés eljárás a "hazatelepülő" külhoni magyaroknak? Nyugodtan.

- Legyen-e döntése joguk abban, hogy ki kormányoz minket, miközben a következményeit nem nekik kell viselni? Nem!

Nem véletlen, hogy anno mikor először felmerült a kettős állampolgárság ötlete Orbán is égre-földre esküdözött, hogy nem lesz szavazati joguk, nem a szavazatvásárlás miatt nyomatja a témát. Aztán látjuk mi lett belőle...

2020. okt. 5. 14:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem ők döntötték el legutóbb sem. Nélkülük is meglett a 2/3.
2020. okt. 5. 15:23
 9/15 A kérdező kommentje:
Én nem szavaztam egy magyarországi pártra sem innen Erdélyből, és nem is szeretnék. Nekem azzal van bajom, hogy lerománoztok minket, meg "bocskorosnak" hívtok minket, mikor k.vára nem vagyunk azok. Nem elég, hogy el kell viseljük, hogy Romániában a román nemzetiségűek "hazátlannak" neveznek minket meg korlátozzák a jogainkat, még az anyaországból is belénk rúgnak egyet.
2020. okt. 5. 15:24
 10/15 anonim ***** válasza:
31%
Kérdező, most őszintén? Mit vársz úgy általában a hazai ellenzékiségtől? Nincs meg bennük egy egészséges nemzeti minimum sem, és csak azokat a kisebbségeket szeretik, akiket Brüsszel hoz nekik Európába.
2020. okt. 5. 15:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!