Miért tilt le a Facebook ha azt kommentelem valahova, hogy “All lives matter” ?
"10-es A hülyézésen kívül elmondhatnád végre, hogy miért rasszista az all lives matter."
Menjek bele a játékba? Jó, most az egyszer. Persze bele fogsz kötni, mert igényel némi szemantikai készséget, amivel a NER már rutinosan, nagyfokú cinizmussal vissza szokott élni...
Tehát a BLM azt jelenti, hogy a feketék élete IS számít. A rasszisták ezt szeretik cinikusan félremagyarázni úgy, hogy "dehát nemcsak a fekete, hanem minden élet számít", mintha a BLM azt jelentené, hogy CSAK a feketék élete számít.
Szólja ha valami nem világos, de ne állj le vitatkozni nyelvészeti kérdéseken, mert az ugyanaz, mint ALM-ezni.
Amúgy kíváncsi vagyok milyen üzenet fog jönni a törölt válaszomra.
(Újonc vagyok még itt.)
Az ALM és a BLM párhuzamodan indult, nem pedig ellendemonstrációként.
Természetesen kezdetben a blm volt a nagyobb közösség, de akkor lett nagyobb médiaszerepe az ALM-nek amikor tömeges gyújtogatásokba, fosztogatásokba, bántalmazásokba csapott át pár helyen a BLM, hogy a szoborrongálásokat már ne is említsük.
Az ALM ennél a pontnál és ez ellen kezdett el fellépni, és pont ennek okán kezdte el kritizálni a BLM jelentését.
Hozzáteszem van egy harmadik vsoport ami valóban a BLM mosgalom ellen indult, de még ők is figyeltek a helyes nem kirekesztő megfogslmszásra a White Life Matters To.
Hozzáteszem őket sem tekintem rasszistának, tekintve hogy a rendőrgyilkosságok, az egyértelmű fehérelenes indíttatásból megölt kislány, és a rengeteg iskolai bántalmazás után volt okuk megalakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!