Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Örményországnak vagy Azerbajdz...

Örményországnak vagy Azerbajdzsánnak erősebb a hadserege?

Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 14:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
#10-es, te egy álomvilágban élsz. A "szent" háborúk már a középkorban sem a vallások miatt törtek ki, hanem az uralkodó réteg hatalomvágya miatt. A ortodox egyház nem kényszeríti semmire Putyint, ők Putyinnak dolgoznak. A te logikád szerin már világháborúnak kellett volna kitörnie Afganisztánban, Irakban, Szíriában etc.
2020. szept. 30. 18:59
 12/15 anonim ***** válasza:

A vallás ebben a konfliktusban nulla szerepet játszik. Azerbajdzsán a legszekulárisabb és a legkevésbé vallásosabb muszlim ország a világon, a fiataloknak kevesebb, mint 10%-a gyakorolja valamennyire a vallást.

Törökország meg nem fogja lerohanni az örményeket, mert egyből agresszori státuszt kapnának a NATO-n belül is, mivel nem terroristák meg hasonló csoportosulások ellen küzdenek (mint amit Szíriában csináltak) hanem egy szuverén államot támadnának meg. Oroszország meg nem hagyná, hogy Erdogan még nagyobb befolyásra tegyen szert, plusz ott van még a törökökkel örök rivális shiíta Irán is, akinek sokkal jobb a viszonya Örményországgal, mint az azeriekkel.

A kurdok is az örményeket támogatják.

Hiába van Azerbajdzsánnak mindenből 2-3szor több mint az örményeknek, az azeri hadsereg egy rossz vicc az örmény hadsereghez képest. Örményország anno a Karabah körüli területeket is elfoglalta, az azeriek gyakorlatilag puskalövés nélkül feladtak több települést. Oroszország már csak azért is avatkozna be Örményország oldalán, mert az örményeknél van egy nagyon jelentős orosz katonai bázis is, ezt pedig Putyin tuti nem engedi át Erdogannak.

2020. okt. 4. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:

"Hiába van Azerbajdzsánnak mindenből 2-3szor több mint az örményeknek, az azeri hadsereg egy rossz vicc az örmény hadsereghez képest."

Ezt nem tudom honnan veszed. Az alábbi térképen követheted a harcokat. Az azeriek jobban állnak:

[link]

2020. okt. 4. 10:44
 14/15 kretens ***** válasza:
Érdekes hogy a magát nemzeti kereszténynek valló kormányunk hogy kussol.Persze értem én az üzlet mindenek felett.Azerbajdzsán olajban gazdag és van pár üzleti szerződésünk velük.Szóval érti mindenki ugye?Na de azért keresztény kormányunk biztos nem felejti majd megemliteni karácsonykor keresztény gyökereinket.Oroszország nekem úgy tünik még vár egy kicsit és nyiltan nem avatkozik be még.Iránnak sem érdeke hogy vele határos két ország egymással háborúzik.Iránnak jó kapcsolatai vannak Örményországgal de Azerbajdzsánnal sem akar konfliktusba keveredni.Én szerintem Irán a maga szempontjából megpróbálja úgy irányitani a konfliktust szerintem hogy egyik fél se tudjon a másik fölé kerekedni aztán majd kifulladnak.
2020. okt. 4. 15:27
 15/15 anonim ***** válasza:
Áruld már el hogy Magyarországnak miért kellene az agresszor Örményország oldalára állnia? Csak mert keresztények? Van olyan tanítás a Bibliában hogy mindig állj a keresztények oldalára, akkor is ha ők az agresszorok?
2020. okt. 4. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!