A menekültek mi elől menekülnek el mindenhonnan?
1. kismilliószor ki lett tárgyalva a menekültek óriási része csak kamuzik. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni. Maguk a tényleges menekültek is kismilliószor elmondták ezt, Keletiben is megmondták a rendőröknek folyamatosan kicsoda az, aki álmenekült, de tojtak rá, ahogy mindenhol is. Németországban is sokszor azért volt tömegverekedés, mert a tényleges menekültek megunták, hogy az álmenekültek miatt szívnak állandóan. Magyarországon is miattuk szívnak mikor rendben van minden papírjuk, de direkt várakoztatják őket, stb. Ezek miatt csesztett minket az EU, nem az álmenekültek miatt, mivel azokat ők is ugyanúgy visszarugdossák, főleg a Bajorok.
2. Azért mennek tovább, mert egy jobb életet akarnak. Ahogy a magyarok is Németország, Dánia, Svédország, stb. felé veszik az irányt és nem Törökország, Horvátország, Szerbia, Bulgária, stb. felé.
3:
Ilyenkor mindig azzal jöttek, hogy "de hát én európai vagyok, én miért ne menekülhetnék inkább Ausztriába?".
Az elmúlt 5 évben felvázoltam párszor, de a kérdező újnak tűnik, szóval:
1) Valójában nem menekülnek Nyugatra. A túlnyomó többség legalábbis. A fele Szírián belül él továbbra is, a másik fele pedig a szomszédos országokban. A 22 millió szírből durván 14 millió menekült el, ebből 6,5 millió Szíriában van, 6,5 millió szomszédos országokban, kevesebb mint 1 millió pedig az EU-ban.
2) Akik továbbmennek, azok a kilátástalan menekülttábori életből menekülnek jó esetben, rosszabb esetben elüldözik őket onnan is. Persze mondhatod, hogy legalább ott nem ölik meg őket, ami többnyire igaz, de gyakorlatilag hajléktalanként élnek minimális szociális ellátással 5-10 éve.
3) Az sem mellékes, hogy mely országokban van esélyed menedéket kapni. Ezért nem állnak meg gazdagabb országokban sem és mennek tovább olyan messzire, pl. Svédországba.
"Majd ha megjelölt ország úgy gondolta hogy szivesen látja az illetőt akkor mehetett. Addig nem. Sokszor ez két évig eltartott."
Már csak az a kérdés, hogy az 1956-os osztrák menekülttábor is olyan színvonalon volt-e, mint a török tábor a szíriai határ mellett 2015-ben.. :D
Az első hozzászóló vagyok.
Egyrészt egy szóval nem kevertem össze a gazdasági bevándorlót a menekülttel, aki erre vonatkozóan tett megjegyzést az olvassa újra a kommentszekciót, mert lendületében csak szalmabábozott.
Másrészt pedig egyáltalán nem érdekes, hogy Ausztriában megálltak e a magyarok egy huzamosabb időre, a kérdés szempontjából ugyanúgy valid a kérdés, hogy miért mentek tovább? Ugyanazért, amiért a jelenlegi menekültek sem álltak meg Törökországnál például. Lehet itt szemetelésről beszélni meg időtávokról, de az alapvető motiváció ugyanaz és nagyon unom, hogy próbáljátok ezt elvitatni, miközben minden második megjegyzésetekkel ti is alátámasztjátok ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!