2024-től csak azok a mozik kaphatják a legjobb filmnek járó Oscart, amikben szerepet kapnak mellőzött kisebbségek. Ha valaki feljelentené az Oscar szervezőit rasszizmus miatt, ki nyerné a pert?
Figyelt kérdés
2020. szept. 11. 14:31
11/15 anonim válasza:
Liberális gondolkodású vagyok, de ezt nehezen tudom elhinni. Ha ezt komolyan gondolják, kb. egy paródiát csinálnak az Oscarból. Mondjuk, a díjátadókon hosszú ideje felülprezentáltak az ilyen filmek, de hogy ezt feltételnek szabják, az agyrém. Ezzel csak azt fogják elérni, hogy még jobban megutálják a kisebbségeket. Remélem, átgondolják ezt újra, vagy legalább a filmes szakma felszólal ellene. Ha egyáltalán igaz ez a hír.
12/15 anonim válasza:
11# "Liberális gondolkodású vagyok"
Pont ez a lényeg én is liberálisnak vallom magam, még se tetszik ez ilyen vagy ehhez hasonló baromság, mert lehet liberalizmus. Liberalizmus lényege pont az h ne számítson a nem, származás, szexuális irányultság, vallás és ne érje az embereket negatív diszkrimináció (mert érte, esetleg éri még őket a mai napig), de pozitív diszkrimináció se. Pont h most már ló túlsó oldalára esés van. Ezzel pedig egyébként csak erősítik majd ahogy te is említetted ellenszenveket ezekkel a csoportokkal szemben. A pozitív és negatív diszkrimináció kéz a kézben jár, attól h most éppen kicseréljük a szereplőket nem leszünk előrébb.
13/15 anonim válasza:
Mondjuk, most nézem, hogy az akadémia a nőket is “alulprezentált kisebbség” kategóriába sorolja, így azért nem lesz olyan nehéz megfelelni a kritériumoknak. :D
14/15 anonim válasza:
Még egy indok arra, hogy ezredszerre is megnézzek inkább egy 1970-2010 között készült filmet mint valami újat.
15/15 A kérdező kommentje:
Annyira tetszene, ha egy rendező trollkodásból csinálna egy 2. világháborús filmet és minden náci katona fekete lenne, a többi szereplő fehér.
2020. szept. 11. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!