Oroszellenessé válhat a Lukasenkó ellenes tüntetők hangulata Belaruszban?
Putyin hajlandó rendfenntartó erőket biztosítani Lukasenkónak segítségül, ha a helyzet kezelhetetlenné válna.
Ezidáig azt olvastam a témában, hogy az ellenzéki tüntetők nagy többsége nem orosz ellenes. Változhat-e ez abban az esetben, ha a Putyin besegítene Lukasenkónak?
Esetleg, ha az ellenzék emiatt nyugat pártibbá válna lenne rá bármi esély, hogy a NATO beavatkozzon Belaruszban akár katonai erővel? Szerintem a NATO semmit nem tenne azon kívül, hogy a nyugati országok vezetői felszólalnának, hogy "mennyire mélységesen elítélik Lukasenko maradását" , de ezen és maximum néhány kereskedelmi és banki szankción kívül nem tennének komolyabb lépéseket. Ti esetleg máshogy látjátok a helyzetet? Szerintetek mi lesz a vége ennek a helyzetnek?
Lényegében ők is oroszok. Miért lennének oroszellenesek? Nagyjából mintha a székely magyar magyarellenes lenne. csak nem más országban hanem saját országgal rendelkeznek.
Kicsit abba kéne hagyni azt hogy az emberek először hallanak egy országról és mindenki "szakértőként" áll hozzá a témához.
Nem úgy tűnik az eddigi történések alapján, hogy Putyin Lukasenko megvédése mellett döntött volna.
És Putyin igen ritkán változtatja meg a döntéseit!
Ha a beavatkozás mellett döntött volna, már meg is tette volna.
"Oroszellenessé válhat a Lukasenkó ellenes tüntetők hangulata Belaruszban?"
Nem.
Konkrétan azt írtam, hogy a többségük nem orosz ellenes. Az a kérdésem, hogy ez megváltozhat-e, ha Putyin Lukasenkot segítené. Amikor azt mondom "oroszellenes" akkor nem az orosz nép elleni haragra gondolok, hanem az orosz vezetés elleni haragra.
Csak próbálok tájékozódni a témában, olvasok és szakértők beszélgetéseit hallgatom. Nem állok szakértőként a témához egyáltalán csak beszélgetni szeretnék róla.
Na várjunk. Te fent végig orosz ellenest írtál, most meg orosz kormány ellenest. Most akkor döntsd el mit írsz, mert a kettő teljesen különböző dolog!
De egyik sem lehet.
Te sem lehetsz magyar kormány ellenes, hanem csak pártellenes.
Putyin ellenes nézetet felvehetnek, illetve putyin nem népszerű odakint, de csalással nyer ő is.
Szóval de pártellenes lehet, de az orosz szót hagyd ki, mert te sem lehetsz magyarellenes ha egyszer magyar vagy.
Ezt már a #4 számú hozzászolásomban elmagyaráztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!