Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európa kimaradt az űrversenyből ?

Európa kimaradt az űrversenyből ?

Figyelt kérdés
Anno USA és a Szovjetunió között ment a nagy versengés de Európáról nem igazán esik szó ezen a téren. Illetve napjainkba sem lehet hallani olyat, hogy a németek,angolok,franciák vagy más európai ország vagy vállalat fejleszteni új űrhajót mint ahogyan pl a SpaceX vagy Boeing(itt akár lehetne az Airbusnak is ilyen fejlesztése). Tudom, hogy van az Európai űrügynökség ami a NASA európai megfelelője de akkor ők csak Obeszervatoriumból sasolják csak az eget és ennyi ?

2020. aug. 14. 09:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Robotikában az EU-nál csak Japán van előrébb, fúzióban meg senki sem. Az igaz, hogy Európa a klasszikus űrversenyből kimaradt, de most azért vannak elképzelések, és az Európai Űrügynökség sem csak ül a seggén.
2020. aug. 18. 20:20
 12/20 A kérdező kommentje:
Európában van robotika ? ABB meg a KUKA robot amiket tudok ellenben Amerikában ott a Boston Dynamics
2020. aug. 18. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

És mire megy az USA az űrtechnológiájával? Kisebb lett tőle a szegénység?

Európa a szocializmus útjára lépett. Hogy most ezt űrtechnológiával vagy máshogy oldják meg, az részletkérdés.

2021. jan. 16. 21:22
 14/20 A kérdező kommentje:
Miért lépett a Szocializmus útjára ? És mi köze ennek Amerika adósságához ?
2021. jan. 16. 21:36
 15/20 anonim ***** válasza:
A kérdésem arra vonatkozik, hogy mire megy egy ország az űrtechnológiával/robotikával, ha nem lesz tőle jobb az embereknek? Kitörölhetik vele a seggüket.
2021. jan. 16. 21:43
 16/20 A kérdező kommentje:

A Robotikában már most nagyon nagy pénzek vannak ,elég ha csak egy modern gyárra gondolsz ott mennyi robot dolgozik. De ez még nem a vége mivel az orvosok már műtenek robotokkal és eddig nagyon jók a tapasztalatok de lassan jöhetnek a robot végtagok is. De az élet számos más területén hasznát veszik a robtikának amiből már valódi bevétel van.

Az Űrtechnológia nyilván más mivel jelenleg még nagyon az elején vannak a dolgoknak de a távlati cél nyilván más bolygók benépesítése valamint más bolygók nyersanyagainak a kifosztása esetleg vadonatúj anyagok megismerése és beépítése a mi életünkbe. Ha berobban nagyon fog szólni és nagy pénz is lesz benne. Kb az űripar lesz a jövő informatikája, régen arra is azt mondták minek az nem jó semmire meg soha nem lesz belőle semmi aztán most a legnagyobb cégek az IT szektorban vannak ahogy a leggazdagabbak is

2021. jan. 17. 08:16
 17/20 anonim ***** válasza:
58%
Hát én ezzel szemben azt látom, hogy a japánok a modernizációnak köszönhetően egész nap a telefont bambulják, 30 éves korukig nem szexelnek és még mindig ugyanabban a feudális berendezkedésben élnek, amiben 100 éve.
2021. jan. 17. 10:18
 18/20 A kérdező kommentje:
Jó a Japánok azok nekünk furcsa nép de én megmondom őszintén gimibe vonattal jártam és szerettem volna ha a MÁV évi 5 másodpercet késik átlagba, meg nagyon szervezett rendezett nép. Egyébként mindenki a telefonját nyomkodja mindenhol Amerikában is Kínában is Oroszországban is tehát ez világ szintű gond
2021. jan. 17. 10:21
 19/20 anonim ***** válasza:
Mostanában a MÁV elég jól teljesít. Szegedre szoktam hazautazni a Nyugatiból, és eddig mindig pontosan, vagy néhány perccel korábban érkezett.
2021. jan. 17. 13:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Japánban egyszer 10 percet késett valami vonat és lemondott a közlekedési miniszter. Mos esett a hó ugye pár napja és konkrétan a Déli és Százhalombatta között törölték a vonatokat fél napra pedig nem esett 3 méter hó.
2021. jan. 17. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!