Mi a véleményetek a Belorusz választásról?
#9es
Szamos hazai és nemzetközi forrásból tájékozódom, illetve lehet találni közösségi médiára feltöltött képeket és videókat fehérorosz allampolgároktól. Ha keresel, találsz is. Amúgy meg miért lenne célja a magyar médiának elferdítenie a az igazságot az ottani helyzetről? Egyébként Lukasenka válasza a tüntetésekre többet mond ezer szónál. Aki így bánik nem csak a saját népével, hanem bárkivel az egy alávalo gazember.
#11 " Egyébként Lukasenka válasza a tüntetésekre többet mond ezer szónál. Aki így bánik nem csak a saját népével, hanem bárkivel az egy alávalo gazember."
Aha. Macron ellen mikor fognak ugyanígy tiltakozni?
Vagy hol is voltak ezek a nagyszerű médiumok 2006 őszén? Miért fizetett az unió éppen gyurcsány cégének hoyg vizsgálhassák felül a magyar jogállamiságot? Hogy lehet hogy gyurcsány neje ott az akinek elhiszik, hogy most nincsen itt jogállam?
Elég szánalmas, hogy azzal próbálod Lukasenka rendszerét mentegetni, hogy más országokban mi történt. Hogy jön Franciaország és Magyarország esete Belaruszéhoz? Vagy ezentúl minden állami brutalitásnak erkölcsi és jogalapot ad, hogy más országban is keményen lépett fel a hatalom?
Azért ne hasonlítgasd Franciaországot Belaruszhoz, mivel az előbbi egy jogállam, többpárti demokráciaval, erős szakszervezetekkel, polgári szabadságjogokkal és stabil szólásszabadsággal. Utóbbi pedig egy olyan hely, ahol egy tüntetés miatt simán kirúgnak az egyetemről, politikusokat zárnak börtönbe csak azért mert elindulnának a választáson és az ellenzéki médiát és személyiségeket minden létező módon megprobalják elhallgattatni. Franciaországban szidhatod a TVnen Macront, szidhatod a munkahelyeden, beléphetsz egy másik pártba, de semmi bajod nem lesz belőle. Belaruszban ennyiért minimum bukod a munkádat és lehet még jól el is vernek a rendőrök.
Rendőri fellépés és rendőri fellépés közt is van különbség. Gumibot, konnygaz miért lenne olyan vészes? Mit használjon a rendőrség? Vattacukrot? Belaruszban sem lenne gond, ha csak ennyi lenne, de ott konkrétan 3000 embert vettek őrizetbe, és agyba főbe verik a fegyvertelen embereket (még nőket is) a karhatalmisták.
#14 Már bocs, de a rendőri brutalitás az rendőri brutalitás. TE miért teszel különbséget közötte? NEKED miért nem fáj ugyanúgy amit a francia sárgamellényesekkel tettek vagy amit itthon műveltek velünk, mint amit ott csinálnak?
A kettős mérce itt a lényeg. Hogyan jelentheted ki hogy Franciaország jogállam mikor ott pontosan olyan brutálisan léptek fel a tüntetőkkel szemben, mint Fehéroroszországban? Mikor éppen az a példa a belorusz jogállamiság ELLEN, hogy hogyan bántak a tüntetőkkel?
Miért hiszed el amit mondanak/írnak azok a médiumok, akik ezt a kettős mércét használják?
Nem mentegetek semmit és senkit. Egyszerűen nem értem, hogy ugyanazt te miért tartod az egyik országnak a jogállamiságba beleférő dolognak, míg egy másik országban meg éppen annak bizonyítékának, hogy nem jogállam. Ha a franciáknál tudsz rá magyarázatot és el is fogadod, hogy egy jogállamban is tehetnek ilyet - akkor hogyan jelentheted ki ilyen kategorikusan, hogy a beloruszoknál meg pont ez a bizonyíték hogy nem jogállam?
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz felfogni, amit írtam, de megprobalom a lehetetlent és röviden felvilágosítalak mit is írtam.
Eléggé fals az, hogy a jogallmisagot összemosod a rendőri brutalitással. Egy jogállam nem attól jogállam, hogy nincs benne rendőri erőszak. Ezer másik dologtól is függ. És pont azért jogallam Franciaország, mert ott ezek a dolgok (pl. médiapluralizmus, erős és független civil szféra, szólásszabadság) megvannak, míg a belaruszoknál nincsenek. Továbbá Belarusz ellen nem csak az a bizonyíték, hogy nem jogállam, hogy verik a tüntetőket, hanem, hogy börtönbe küldik a hatalom ellen szegülőket, korlátozzák az ellenzék és a civil szféra tevékenységet, megfélemlítik a civil lakosságot stb.
Az meg, hogy kettős mérce lenne néhány médiumnál azt mivel bizonyítod? Mert nem azt írja ami neked tetszik, vagy mert nem a te vilagképednek megfelelően találja a dolgokat? A belaruszi események kapcsán egyébként tele van a közösségi média fotókkal, videókkal és a világ legjelentosebb médiumai számolnak be az eseményekről. Ha ezek szerinted hiteltelenek, akkor mit nézzen az ember? A vadhajtasokat?
#16 Nem értelek. Az egész a #11-ben leírt mondattal indult, AMIRE VÁLASZUL raktam be a linkeket a francia meg a 2006-os magyar rendőri brutalitásokról.
Nem én kezdtem összefüggésbe hozni az ilyen akciókat a jogállamisággal, a #11 ben szerepelt ez - ahogy idéztem is - "Egyébként Lukasenka válasza a tüntetésekre többet mond ezer szónál. Aki így bánik nem csak a saját népével, hanem bárkivel az egy alávalo gazember."
Most vagy önmagaddal vitatkozol és magadat cáfolod meg - vagy ha más írta akkor azt.
Szerintem tedd helyére a dolgot és ne próbáld meg mentegetni az egyik rendőri brutalitást azzal, hogy az még sem olyan, mint az amit a másik csinál!
Mi a fenét nem lehet ezen megérteni? Nem azt írtam, hogy azért gazember Lukasenka, mert vereti az állampolgárait. Hanem azért mert az a fajta rendőri brutalitás, amit ő csinál az már túl megy az elfogadhatóság határán, önkényes és nem a társadalmi stabilitást és a rendet szolgálja, hanem csak és kizárólag az ő hatalmi érdekeit. Franciaországban, ha az embereknek nem tetszik Macron, akkor majd elzavarják 2022 tavaszán. Fehéroroszországban most akarták elzavarni Lukasenkat, de ő nem ereszti a hatalmat. Na ez a nagy különbség.
Amúgy meg szabad tudnom, hogy te honnan tájékozódsz, hogy ennyire véded ezt a diktátort?
Valamiért a fideszesek szívéhez közel áll a Fehérorosz diktátor. Orbán sem akarja elítélni, az Eu-ban is megvétózzuk a szankciókat, Szíjártó is mentegeti...
Tisztán látszik, hogy Orbánnak tetszik az a rendszer, és afelé vinné az országot, ha az Eu nem akadékoskodna annyit az emberi jogok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!