Ha létrehoznák az Európai Egyesült Államokat, akkor lehetne a közös nyelv a német?
Rammstein barbie girl
nézd meg a klippet a jútyúbon.
Ilyen lenne a valóságban...
"Rammstein barbie girl"
Hát ez valljuk be elég szar... :D
A francia is tekintélyes nyelv, nagy alakjaik voltak a franciáknak, pl. Victor Hugo. Maga Nietzsche is kedvezően ír a franciákról, sőt Casanova is francia nyelven írta az emlékiratait. Ez is méltó lenne az Európai Egyesült Államokhoz.
De a lengyel meg a spanyol!? Hogy lehetnének ezek közös nyelvek, mikor sem az országok, sem a nyelvük nem nemes? Az olasz talán még valahol érthető, de a másik kettő...
Én mindenesetre a német mellett teszem le a voksomat. A német nyelv tekintélyes, és ma is több fejlett európai állam nyelve. Mondjuk, én németül tanulok, ezért kicsit elfogult is vagyok ezzel a nyelvvel.
Rammsteines vagyok.
Azért valljuk be őszintén a németnél keményebb katonásabb hangzású nyelv nincs.
maga az ország mentalitása is ilyen konzervatív és precíz.
Német nyelv kellene közös nyelvnek.
Amúgy meg a legnagyobb legfejlettebb gazdaságok nyelve közül kerülne ki vagy az alapítók nyelve közül.
"Miért mondanák elsőként az angolt?"
Azért, mert az a legkönnyebb. Más miatt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!