Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Dél-Afrikában milyen nagyok a...

Dél-Afrikában milyen nagyok a regionális különbségek?Fokváros nyugati szintű hely?

Figyelt kérdés
2020. júl. 26. 17:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Sokkal rosszabb, mint Svájc. Miért ölte meg a lábnélküli Pistorius a barátnőjét? Mert fegyveres betörőre gondolt a sötétben. Van (volt?) ismerősöm Fokvárosban, az azt írta, hogy minden fehér állandó rettegésben él. Elveszik a birtokot, a házat, mindent. És széthordanak mindent, miután néhány fehéret is legyilkoltak.
2020. júl. 27. 23:14
 12/16 A kérdező kommentje:

11

Elhiszem neked de most ennyi erővel pl Közép-Amerika sem a legjobb a drogkartell uralkodókkal és állandó bandaháborúkkal mégis sokan mennek oda

Egyébként Pistoriust sajnálom mert látszik rajta,hogy tényleg nem szándékosan csinálta

2020. júl. 27. 23:34
 13/16 anonim ***** válasza:
A dél-afrikai fehérek is ezt mondják. Pistorius nem szándékosan lőtte le, de a közbiztonság ilyen ott. Közép-Amerika sem piskóta, ott lőnek a bandák, a nép meg nyomorog.
2020. júl. 27. 23:44
 14/16 A kérdező kommentje:

Pistoriust mondjuk úgy tudom utána nem is gyilkosságért ítélték el hanem véletlenül elkövetett emberölésért

Fokváros én egyébként nagyon ellentmondásos dolgokat hallottam

Viszont azt nem értem,hogy ott a népességnek a fele az coloured

2020. júl. 27. 23:49
 15/16 anonim ***** válasza:

"Pistoriust mondjuk úgy tudom utána nem is gyilkosságért ítélték el hanem véletlenül elkövetett emberölésért"

Eredetileg igen, de azóta már módosították gyilkosságra és 15 év börtönbüntetést kapott.

Western cape és Northern capeben él a colik jelentős része, az ország többi részében elvétve élnek csak ennek oka h Cape colony már 1800as évek elején brit fennhatóság alá került ami sokkal engedékenyebb volt a feketékkel és a colikkal, jelentősebb volt a keveredés és az ide vándorlás, míg a búrok csak korlátozott jogokat adtak a nem fehéreknek. Az első búr háborút (1880-81) a búrok nyerték, de még is el kellett fogadniuk a brit uralkodó törvényeit pl a rabszolgaság tilalmát és a búr államok csak a 2. búr háború során került teljes brit uralom alá.

Fokváros ellentmondásos ahogy hallottad vannak veszélyes részek és vannak biztonságos részek. Az üdülőövezet pl biztonságos terület, de a borászok által lakot Durbanville és Constantia negyed vagy Simon's Town is annak minősül, ezeken a területeken többségében fehérek lakják, de a fekete és coli lakosság is inkább az elithez tartozik. Ezzel szemben cape flat ahová az apartheid idején kitelepítették a colikat (az előbb biztonságosnak említett negyedekből) nem egy biztonságos környék.

Egyébként itt egy térkép cape townhoz h melyik részére érdemes menni.

[link]

[link]

2020. júl. 28. 13:20
 16/16 A kérdező kommentje:

15

Ez meglep,úgy tudtam,hogy a colikkal is minden rendben van arra

2020. júl. 28. 19:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!