Fekete Péter miért rasszista?
Idézet az első találatból:
"Az ENSZ emberi jogi főbiztosságának rasszizmusellenes bizottsága 2013-ban vizsgálatot indított az ügyben. A bizottság vezetője, a jamaicai Verene Shepherd akkor „a rabszolgasághoz való visszatérésnek” nevezte a Fekete Péter-hagyományt."
Nem vagyok a képben a helyzettel, de ha szakértők azt mondják, akkor valószínűleg az.
7 Olyan miért nincs, hogy beszüntetnek valami fekete dolgot, ami a fehéreknek sértő?"
Nem hiszem. Az sértő lenne a feketéknek
Inkább kifejtem.
A helyzet az, hogy alapból a Fekete Péter ha jól sejtem egy kártyajáték hagyományos dolog. Kéményseprőt ábrázol (fehér ember), tehát nem is rasszista a dolog.
Viszont előfordulhat, hogy valaminek a jelentése idővel átlényegül, másra gondolnak elsősorban. Pl. ha mindenki elkezd feketepéterezni a feketékre, akkor bizony kettős jelentése, lesz, ill. esetleg az új jelentés lesz a domináns, amiért tilthatják.
Ugyanez a helyzet az árpádsávval is: történelmi jelkép, mégis valami más is.
De elég sok ilyen átlényegült jelkép ill. hagyomány van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!