Igaz, hogy a romániai magyarokat állami szintű szervezettségben ott rúgják, ahol érik?
Koncepciós perek, szimbólumok, magyar zászló betiltása, iskoláztatási lehetőségek beszűkítése, elrománosítással való próbálkozás stb.
Kicsiben és nagyban is ez megy náluk?
Tényleg olyan rossz a kisebbség helyzete?
Hogyan tudnánk segiteni mi Magyarországról az elnyomott magyaroknak?
Úgy tudnánk segíteni, hogy odaköltözünk.
Ezáltal nagyobb lesz a helyi magyarság aránya, s így csökken ott a román befolyás.
Ahol mindenki magyaruk beszél, ott romántudás nélkül is tudsz dolgozni.
Vagy csinálhatod azt, hogy a határ közelére (romániához csatolt oldalra) költözöl, és onnan jársz át dolgozni.
De az is jó, ha távmunkát keresel.
Figyelj, a politika mindig felhasználja a magyarságot. Vagy így, vagy úgy. Mert elég sokan vagyunk ahhoz, hogy el tudjuk billenteni a mérleg nyelvét. A magyar kérdés mindig felfokozattá válik választási évben.
De az utca embere, főleg, ha nem politizál, és már kinőtt abból, hogy a gyerekei iskolai problemáival foglalkozzon, elég jól elvan.
Csíkszeredai vagyok. A hetkoznapi eletben semmivel sem akadalyoznak.
Neha kerul 1-2 szélsőséges barom, valahol levetet egy zaszlot, 10 meterrel arrebb kiraknak kettőt.
A magyar iskolak jol megvannak, az elromanositas meg egyen döntése.
Segitseget meg inkabb hagyjatok. A hataron atjon a kisujj korom alatt levo kosz, az anyaorszagban meg hisztiznek hogy az egesz kezet megkaptuk lapockaig.
"Segitseget meg inkabb hagyjatok. A hataron atjon a kisujj korom alatt levo kosz, az anyaorszagban meg hisztiznek hogy az egesz kezet megkaptuk lapockaig."
Én nem vagyok fideszes, de nem is hisztizek e miatt. Az anyaországiakat is kábítják, itt is bedőlnek a rokonaim a dumának, minek haragudjak külön az erdélyiekre? Sajnos így működik a propaganda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!