A román nettó bér már annyit ér, mint a magyar? A két Orbán közül melyik a sikeresebb?
Aztán? Most ez jól hangzik, de ettől ugyanúgy náluk se fenékig tejfel az élet.
Én kirándulni voltam csak kint először Szatmárnémeti és környékén, aztán Marosvásárhely és környékén, láttam az ottani árakat, kb. hasonló szinten mozognak, mint nálunk. Van ami olcsóbb, van ami drágább.
Viszont a falunk Tisztetelésének a felesége erdélyi, Szatmárnémetiből származik, így neki jobb rálátása van. Hiába kezdi elérni az ottani fizetések a magyart, nem fognak az emberek Romániában jobban élni. Ők is ugyanazokkal a gondokkal harcolnak, mint mi, elvándorlás, munkanélküliség, stb.
Legfőbb különbség a két ország között az, hogy míg nálunk mindenhova foci stadionokat építenek, addig Romániában mindenhova ortodox templomokat.
#1: Nagyon szépen összefoglaltad a dolgokat, pontosan így van!
Egy apró észrevétel csak, Szatmárnémeti nem Erdély része, hanem Partium.
Hát én ettől még valahogy nem kezdtem el irigyelni a románokat, de ha neked annyira bejön, akkor ott is élhetsz...
A kérdésedre válaszolva, természetesen Orbán Viktor a sikeresebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!