Szerintetek ebben a vitában a Trump-párti vagy a liberális tüntetőnek vannak jobb érvei?
Ugyan nem nyitom meg a linkedet, de el nem tudom képzelni, mit nem lehet azon érteni, hogy
1. trump egy komplett idióta aljas gazember
2. egy mezei polgárnak rátérdelt a hatalom képviselője a nyakára, és az kiszolgáltatott helyzetében meg-ful--ladt.
Mi francot nem lehet ezen érteni, morzsikám?
"Azért ennyire erőszakosak, mert több évtizednyi békés tüntetés nem járt semmilyen eredménnyel"
Hát jah, az minden bizonnyal eredményre fog vezetni ha az üzletekből lopkodják a Tv-ket, meg más elektronikai dolgokat, így kell harcolni a rasszizmus ellen. Nem tudom akkor is ezt mondanád e, ha a te kocsidat, boltodat rabolnák ki meg gyújtanák fel.
#3 Annyiban eredményes volt máris a tüntetés, hogy azok akik évtizedek óta tudomást se vesznek a problémáról, most tudomást vettek róla. Szóval azt mondani, hogy nem eredményes az erőszak, nyilvánvalóan nem igaz.
Az más kérdés, hogy mit szólnék hozzá, ha az én boltomat rabolnák ki. Nyilván erőteljesen elítélném a dolgot. De ugyanezt lehet mondani bármilyen erőszakos cselekményre. Te mit szólnál hozzá, ha a te gyerekedet küldték volna harcba a nácik ellen a II. VH-ban? Attól még, hogy neked személy szerint komoly kárt okozott a dolog, szükséges volt. És ezért azt az államot hibáztatni, aki kiállt a nácik ellen, nyilván hülyeség. Ugyanígy, ha egy kicsit kilépsz a szűk látókörből, nem a tüntetők hibája hogy idáig fajult a dolog. Hanem azoké, akik az elmúlt évtizedekben figyelmen kívül hagyták őket.
Nem igazán értem, hogy a normális tüntetők hogyan kerülhetnék el, hogy a csavargók visszaéljenek a helyzettel és boltokat raboljanak ki.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért én vagyok a felelős az ilyen csavargókért, miközben én csak az alkotmányos jogaimat gyakorlom.
Több évtizednyi békés tüntetés nem járt semmilyen eredménnyel?
1.) Ez nem az első zavargáshullám.
2.) Az elkövető rendőröket még a zavargások kirobbanása előtt elbocsátották és megvádolták.
"Oké akkor innentől a 2006-os zavargásról is egy rossz szót nem akarok hallani ellenzéki oldalról."
Ha egyetértenék a céljával, akkor nem lenne rá rossz szavam. A Fidesz eredményesen kivégezte az MSZP-t 2006-ban, és ennek fontos része volt az a zavargás is. A problémám a Fidesszel van. De azt nem mondanám, hogy a módszerük nem volt hatékony, vagy olyan mértékig erkölcstelen volt hogy az önmagában elvenné a Fidesz jogalapját a kormányzásra.
Az a probléma velük, hogy ezt a stratégiát az ország tönkretételére és a saját zsebeik tömésére használták. A cél nem tudja szentesíteni az eszközt, ha a cél maga romlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!