Milyen a szomszédos országok viszonya hozzánk?
a románok ott nyalnak be az usának ahol tudnak pl fegyvervásárlás, oroszokat kifejezetten utálják (ellopott aranytartalék, Moldova miatt)
minket messze a románok utálnak legjobban
talán a horvátok szeretnek legjobban minket, de ezt is csak módjával kell érteni
a legnagyobb javulás a szlovákoknál és a szerbeknél történt az elmúlt 5 évben de ez is max annyit jelent hogy nem utálnak
Én úgy tudom a horvátok se szeretnek minket túlságosan, a szomszédok közül egyedül a szlovének azok akik semleges/barátiasabb viszonyt folytatnak velünk, az osztrákok lenéznek minket (hozzáteszem teljes joggal), a szerbek megvetnek, a románok és a szlovákok gyűlölnek, az ukránok meg kb. semmibe se néznek minket.
Én gyorsan hozzátenném, hogy a magyarok nem sok okot adnak rá hogy bármelyik nemzet kedvelje őket (na persze a hasonszőrűen "demokratikus" kormányok vezette államokat leszámítva mint Törökország, Üzbegisztán és társai). Gyűlölködő, begyöpösödött gondolkodásmód, megfűszerezve egy saját népét kizsákmányoló, rasszista nemzetrohasztó kormánnyal aki szabadságharcot folytat kb. minden ország ellen Európában, mégis miért kéne kedvelni minket? Nem tesz ez a nemzet semmit azért hogy megkedveltesse magát másokkal, helyette úton-útfélen veri a mellét a nemzeti öntudatával meg gyalázza a szomszéd országok lakóit. Így mit várunk? A tiszteletet nem lehet megvenni vagy kierőszakolni, azt ki kell érdemelni. Ja, meg a trianonozás. Meg tudom érteni hogy egy modern európai ember ilyesmivel nem tud/akar azonosulni, tovább kellene lépni. A briteknek alig 200 éve fél világra kiterjedő birodalmuk volt, ma meg egy miénknél alig nagyobb szigetország az övék, mégse hőbörögnek. Mi meg a nyomorék Trianonon nem tudunk kerek 100(!) év után sem túllendülni. Legalábbis egyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!