Jóléti államokban miért van bűnözés?
Itt van Svédország vagy az USA.
Tök jó az átlagkereset stb, erre van egy rakás hülye, aki nekiáll bűnözni.
Azt, hogy adócsalás meg ilyenek vannak, megértem.
Nehéz lebukni, nem jár érte semmi.
De tipikus bűncselekmények, mint a rablás, betörés ugyan úgy jelen van, holott a statisztika is megmutatja, hogy hosszútávon ebből nem lehet megélni vagy csak akkor, ha valaki nagyon profi.
Utóbbiból viszont nagyon kevés van.
Az USA-ban is több millió ember van a sittrn.
Miért?
"Tök jó az átlagkereset stb, erre van egy rakás hülye, aki nekiáll bűnözni."
Attól, hogy az átlag jó, még vannak akik az átlagtól eléggé messze vannak, mind a két irányba.
Aki jól él annak vagy munkája van amivel jól keres vagy vagyona van amiből jó jövedelme lehet.
De van egy rakás ember aki nem akar munkával jól élni és nincs saját vagyona - ellenben szeretné hogy legyen.
Erre az a lehetősége van, hogy elveszi attól aki megdolgozott érte vagy akinek van vagyona. EZ a bűnözés.
Mindig lesz olyan aki nem dolgozni akar a pénzért.
Nézd meg pl. nálunk. Képesek hatalmas veszély közepette, eszközöket, időt és nagy munkát befektetni arra hogy lelopjanak felsővezetéket, majd eladják. Sokkal több időt és energiát fektetnek bele hogy megszerezzenek pár ezer forintot, mintha elmennének dolgozni. De nekik akkor is inkább az kell hogy ellopják amit más ugyanolyan energiával oda felrakott.
Azért se Svédország, se USA nem az a hely, ahol nem lehet feljebb lépni.
Másrészt értem az EÜ rendszert is, de ne fogjunk már 2 millió embert erre.
Vannak kint rokonaim, tőlük tudom, hogy ez a "bruhuhu biztosítás" egy nagy politikai lózung.
""Tök jó az átlagkereset stb, erre van egy rakás hülye, aki nekiáll bűnözni.""
Valóban érthetetlen, mert itthon például a politikusoknak is (túl) jó az átlagkeresetük, mégsem lopnak!
(Vagy rosszul tudom?)
"Vannak kint rokonaim, tőlük tudom, hogy ez a "bruhuhu biztosítás" egy nagy politikai lózung."
Akkor esetleg, ha helyre állt a rend és lehet utazni akkor látogasd meg őket, menj el a gettóba és kérdezd meg az ott élőket, hogy miért ezt az utat választják.
#5 "Valóban érthetetlen, mert itthon például a politikusoknak is (túl) jó az átlagkeresetük, mégsem lopnak!"
Nem, tényleg jól tudod. Hogy is mondta az mszp-s polgármester Budapesten? Aki nem tud havi 1 milliót megszerezni politikusként, azzal mi is van?
Vagy ott van, Ceglédy Csaba, neki is milyen jól biztosítják bűnözőként is az mszp-dk-... akármilyen politikusok sorra a milliókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!