Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izrael mennyire toleráns?...

Izrael mennyire toleráns? Társadalmilag elfogadott, ha egy zsidó nő arab muszlim férfihoz megy hozzá?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 5. 12:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

“Társadalmilag elfogadott, ha egy zsidó nő arab muszlim férfihoz megy hozzá?”

Mintha nálunk állna össze egy fekete és egy fehér magyar.Ott nem elsösorban a bőrszín hanem a vallás ami választófal (de tobb baj van az ortodox zsidokkal mint a muszlimokkal kb)

2020. ápr. 6. 00:03
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Én is úgy tudom, hogy apartheid rendszernek minősül, ahogy Dél-Afrika. Vannak diszkriminatív törvények, de főleg a gyakorlat az. Pl. befogadnak akár bűnözőket más országból csak a származás miatt, és elnéznek bűncselekményeket. Lásd pl. Rachel Corrie esete. De ez a kultúrából adódik.
2020. ápr. 7. 21:08
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

"Én is úgy tudom, hogy apartheid rendszernek minősül"

El kellett volna végezni a 8 általánost akkor tudnád hogy nincs olyan kategória hogy apartheid rendszer.

2020. ápr. 7. 21:11
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

1) Izrael Állam jogrendszere nem ismeri a polgári házasság intezményét, csak vallási házasság van, kinek-kinek a saját felekezeténél. Ugyanakkor az állam elismeri a bárhol megkötött polgári házasságot, így akik ezt akarják, e célból külföldre utáznak, jellemzõen Ciprusra, mert az van legközelebb. Azután hazamennek, mint törvényes házaspár.

Zsidó nő és arab muszlim férfi Izraelben nem tud házasságot kötni, mert sem a rabi, sem a muszlim sejk vagy mullah nem fogja összeadni.

2) Ez egyébként többnyire nem szerencsés, mert a muszlim férfi´családja, miután megvan a gyerek, gyakorlatilag cselédsorban tartja a zsidó nõt. Mondom, többnyire. Emiatt van egy civil szervezet, amely az emiatt segítséget kérõ nõk kimentésével foglalkozik, többnyire sikerrel.

Ilyen pasizás elõfordul, pletykaszinten egyrõl tudok, hogy mennyire elfogadott, at nem tudom.

+++

"Vannak diszkriminatív törvények"

Igen, pl törvény, hogy, mivel az arab állampolgárok a lakosság 20%-a, a munkaheyeken az alkalmazottak legalább 20%-ának arabnak kell lenni.

Így pl az orvosok és egyébb eü dolgozók kb fele arab, Jeruzsálemben több is. A taxisofõrök kb 80%-a.

2020. ápr. 11. 21:35
 15/16 anonim ***** válasza:
80%
14, az nem diszkriminatív kissé, amikor csak úgy elveszik egy palesztin földjét? Vagy a félmillió illegális telepes a palesztin területeken? Sajnos átlátszó módon csak dicsérni tudjátok az országotokat.
2020. ápr. 11. 22:06
 16/16 anonim ***** válasza:
4%

tegnap 22:06

Nem veszik el csak úgy.

Ne csak Izrael-ellenes propagandából tájékozódj, utazz oda, nézd meg a valóságot! (Majd, ha már lehet utazni. Addig meg keres keresztreferenciákat is!)

2020. ápr. 12. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!