Angolába miért éri meg kimenni? 300ezer portugál állampolgár él Luandában, miért éri meg nekik?
Viccen kívül kérdeztem.
Portugál tv-ben is láttam,hogy rengeteg portugál költözik Angolába de elképzelni nem tudom miért éri meg nekik.
Angolának a tengerparti része egy hideg áramlat következtében száraz, hőmérséklete csodálatos 20-25 C fok, ennél nincs melegebb, igazi paradicsom, a leghidegebb időjárás 16 C fok volt eddig.
Luanda a fővárosa, a végletek városa és a világ egyik legdrágább helye.
Van komoly ipara, mezőgazdasága, ez utóbbiból él a lakosság háromnegyede.
Ásványkincsei: kőolaj, gyémánt, mangán-, réz-, arany-, ezüst-, vasérc. Angola napi kőolaj kitermelése 1,8 millió hordó 2015 januárjában. /wiki
Természetesen az üzlet miatt éri meg odaköltözni, bár akadnak számosan, akiket Afrika varázsa is lebilincsel, főleg ebben a csodálatos környezetben, de nincsenek már annyian, amit írsz, cirka százezer portugál él már csak ott, mert a korábbi káoszba torkolló polgárháború miatt sokan elköltöztek onnan.
Ezen kívül még nagyjából harmincezer más nemzetiségű külföldi él ott, akik kijönnek a bantukkal és degeszre keresik magukat.
Nem olyan rossz hely az, amint csodálkozva kérdezed, sőt, kifejezetten remek része a világnak, főleg, hogy néhány éve már konszolidáltabb a politikai helyzet, így valóban kezd megint kedvet kapni sok külföldi, hogy odaköltözzön, van egy ilyen tendencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!