Miért gondolják rengetegen, hogy a francia nép nagyon nacionalista?
“Tapasztaltam, hogy a pl. románokhoz kedvezőbben viszonyulnak, mint a magyarokhoz.“
Egy franciatol sem hallottam meg errol a francia-roman nagy baratsagrol (ami nincs) Ugyanugy budos koszos aljanepnek nezik oket, mint mindenki.
A franciákkal csak baj van a cégcsoportunkon belül.
Semmilyen központi szabályt nem hajlandóak elfogadni, mert ők a franciák és jobban tudják. Mindenhol előjogokat követelenek.
Hiába angol a cégcsoport hivatalos nyelve ők elvárnák, hogy mindenki tanuljon meg franciául mert egy szerintük a francia is világnyelv.
Na igen. Egy nagyhírű cégnél egy fekete takarítónőt találtak, aki tudott tolmácsolni angolról. Egy bankban meg a főnököt hivták e célból.
"Egy franciatol sem hallottam meg errol a francia-roman nagy baratsagrol (ami nincs)"
Nem tudom, hány franciával beszéltél, de rengeteg román orvos és ápolónő él Franciaországban.
A mellettünk lévő kisvárosban pl. a szívgyógyász és a gyermekorvos is román.
Olyan kedvezményeket kaptak, mikor falvakba és kisebb városokba mentek praktizálni, hogy az hihetetlen. (Lakás, rendelő, klientúra, kamat nélküli kölcsön stb.)
A francia lakosság nemhogy elfogadja őket, de ki nem ürül a rendelőjük.
Négy hónappal ezelőtt a nyugdíjba ment szemész helyére is egy román doktornő érkezett. Máris három hónapot kell (hacsak nem sürgős esetről van szó), egy randevúra várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!